FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turski sud prihvatio optužnicu protiv izraelskih zapovjednika

ANKARA, 28. svibnja 2012. (Hina/Reuters) - Turski sud je prihvatio optužnicu koja traži kazne doživotnog zatvora za četiri izraelska vojna zapovjednika zbog njihove navodne upletenosti u ubijanje devet Turaka 2010. na brodu s pomoći koji je išao za Pojas Gaze, izvijestili su turski državni mediji u ponedjeljak.

Optužnica, koju je pripremio državni tužitelj iz Istanbula Akif Ekinci, predana je sudu prošloga tjedna a njeno prihvaćanje znači početak suđenje u odsutnosti četvorici optuženih.

Odnosi između Turske i Izraela izrazito su se pogoršali nakon što su izraelski komandosi u svibnju 2010. napali brod Mavi Marmara koji je prevozio humanitarnu pomoć za Pojas Gaze, koji se nalazio pod izraelskom blokadom, i u sukobu ubili devet turskih aktivbsta na brodu.

Optužnica je podignuta protiv bivšeg načelnika glavnog stožera izraelske vojske Gabija Aškenazija i još trojice umirovljenih vojnih zapovjednika i traži višestruke doživotne zatvorske kazne za svakog optuženika, izvijestila je državna novinska agencija na svojim internetskim stranicama.

Izraelska vojska nije komentirala optužnicu

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙