FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 29. svibnja

ZAGREB, 28. svibnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 29. svibnja:

SISAK - Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić boravit će u službenom i radnom posjetu Sisačko-moslavačkoj županiji, gdje će ga primiti županica Marina Lovrić Merzel (sjedište Županije, Ulica Stjepana i Antuna Radića 36). Potom će razgovarati sa stručno osposobljenim mladim osobama koje stječu iskustvo u jedinici područne/regionalne samouprave i županijskim ustanovama, bez zasnivanja radnog odnosa, a polusatni sastanak s njima otvoren je za javnost (13,45 sati, sjedište Županije, Ulica Stjepana i Antuna Radića 36). Nakon toga predviđene su izjave za medije.

GOSPIĆ - Ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy u posjetu Ličko-senjskoj županiji, gdje će s predstavnicima županije i grada Gospića razgovarati o projektima zaštite okoliša i prirode i zbrinjavanja otpada na području Ličko-senjske županije (10 sati, dvorana za sastanke Ličko-senjske županije) te o Projektu zaštite okoliša i prirode u gradu Gospiću (11 sati). Nakon razgovora bit će izjava za medije (12 sati dvorana za sastanke Ličko-senjske županije).

ZAGREB - Svečanim otvorenjem na kojemu će se dodijeliti nagrade Vijeća Animafesta i prikazati prigodni program filmova dobitnika Grand prixa te radova mladih autora i majstora animacije, počinje jubilarno, 40. izdanje Svjetskog festivala animiranog filma Animafest Zagreb. Osim najnovijim filmovima iz cijeloga svijeta, ovogodišnje kratkometražno izdanje, bit će posvećeno autorima koji su obilježili povijest festivala. Do 3. lipnja u kinima "Europa", "Tuškanac" i "Cineplexx Centar Kaptol" prikazat će se ukupno 400-ak filmova (19,30 sati, kino "Europa", Varšavska 3).

ZAGREB - Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) održat će prvu tematsku sjednicu na kojoj će se predstaviti Akademijine slavonske jedinice iz Osijeka, Vinkovaca, Požege i Vukovara i govoriti o novim smjernicama o izvorima Europske unije za financiranje znanstvenih projekata. Uvodne riječi imat će predsjednik HAZU akademik Zvonko Kusić te akademik Vlatko Silobrčić, dok će akademkinja Milena Žic-Fuchs upoznati znanstvenike s projektom Horizon 2020 (11 sati, Preporodna dvorana palače Narodnoga doma, Opatička 18).

ZAGREB - U povodu 36. Dana satire Fadila Hadžića, kojima je ovogodišnji izbornik Hrvoje Ivanković, održat će se konferencija za novinare na kojoj će biti najavljen program te kazališne manifestacije (11,30 sati, Kazalište Kerempuh, Ilica 31).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Neven Leskovar

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Lazarić Nahtigal

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙