FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Travnik: novi vandalizam nad Katoličkim školskim centrom

MOSTAR, 28. svibnja 2012. (Hina) - Nepoznati počinitelji u noći na ponedjeljak devastirali su sportsku dvoranu Katoličkog školskog centra (KŠC) Petar Barbarić u Travniku, izvijestili su iz Katoličke tiskovne agencije (KTA) Biskupske konferencije BiH, navodeći da su učestali slični napadi na taj objekt.

Prema navodima KTA na dvorani KŠC-a u Travniku porazbijana su stakla na pet mjesta zbog čega se ne može izvoditi redovita nastava. Učenici i profesori centra su u ponedjeljak prije početka nastave zatekli dvoranu prekrivenu kamenjem i krhotinama stakla. Odmah su pozvali policiju, koja je izvršila uviđaj.

"Na žalost, to je samo jedan u nizu napada na imovinu našega Centra. Oštećenja na sportskoj dvorani ponavljaju se prečesto, a nisu rijetkost ni provale i krađe, kako u sportsku dvoranu, tako i u gospodarske objekte Centra te u samu zgradu, gdje se odvija nastava za skoro tisuću učenika naših dviju škola“, rekao je ravnatelj Centra don Marijan Pejić. Dodao je da se svaki napad prijavljuje policiji, koja do sada nije otkrila počinitelje.

"Stoga osjećamo nesigurnost i nezaštićenost i pitamo se ima li tome kraja", upitao se don Marijan i izrazio bojazan da bi mogli biti ugroženi životi i zdravlje učenika i djelatnika ukoliko se napadi dogode u vrijeme održavanja nastave.

KŠC "Petar Barbarić" u Travniku javna je ustanova u vlasništvu Vrhbosanske nadbiskupije, koja je i osnivač osnovne škole i gimnazije. Nastavu u tim obrazovnim ustanovama pohađaju djeca različitih naroda. Iz KTA su podsjetili da unatoč tome vlasti nisu ispunile obveze da bi ove škole mogle nesmetano funkcionirati. Vrhbosanskoj nadbiskupiji nije vraćena njezina imovina, iako je Dom za ljudska prava već 2003. godine donio konačnu i izvršnu odluku da se nadbiskupiji vrati cijela zgrada i crkvena imovina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙