FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak 28. svibnja

ZAGREB, 27. svibnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 28. svibnja:

PRIŠTINA - Hrvatski ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak u ime vlade RH predvodi hrvatsku delegaciju u službenom posjetu Kosovu. Tom će se prigodom sastati s kosovskim premijerom Hashimom Thacijem, ministrom prostornog uređenja Dardanom Gashiem, te ministrom gospodarskog razvoja Besimom Beqajem. Izaslanstvo će razgovarati i s predstavnicima Ministarstva infrastrukture. Teme sastanaka odnose se na poboljšanje gospodarske razmjene i daljnji razvoj i unapređenje gospodarskih odnosa Hrvatske i Kosova, s naglaskom na projektima energetske učinkovitost, energetike i infrastrukture.

BEOGRAD - Očekuje se početak konzultacija izabranog srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića s predstavnicima parlamentarnih stranaka o sastavu nove vlade.

DAMASK - Najavljena je mogućnost da posebni izaslanik UN-a i Arapske lige za Siriju Kofi Annan doputuje Damask kako bi razgovarao o provedbi svog mirovnog plana u šest točaka.

LONDON - Bivši britanski premijer Tony Blair svjedočit će pred posebnim povjerenstvom koje istražuje povezanost medija i vlasti u okviru afere prisluškivanja u čijem je središtu sada već ugašeni tabloid News of the World. Povjerenstvo će Blaira, koji je bio premijer između 1997. i 2007. godine, najvjerovatnije pitati o prirodi veza njegove tadašnje vlade s medijskom kompanijom News Corp medijskog magnata Ruperta Mardocha. Blair je kum jednom Murdochovom djetetu, dok je najprodavaniji britanski list The Sun (u vlasništvu Murdocha) podržao Blaira tri puta na izborima.

Dežurni urednici:

Noć: Darko Vlahović

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Damir Hainski

Navečer: Srđan Baković

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙