FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: provala u crkvu kod Modriče

MOSTAR, 25. svibnja 2012. (Hina) - Nepoznati počinitelji provalili su u u župnu crkvu Marije Majke Crkve u mjestu Garevac kod Modriče u Republici Srpskoj i odnijeli dvije pozlaćene zdjele za hostije te obili kasice s milodarima pri čemu su otuđili manji iznos novca, objavili su u petak mediji u BiH.

Provalnici su najprije oštetili sigurnosni sustav na bravi te nasilno provalili sporedna crkvena vrata, objavili su mediji pozivajući se na Katoličku tiskovnu agenciju (KTA) Biskupske konferencije BiH. Nakon toga su provalnici otuđili pozlaćene zdjele i uzeli milodare ispred kipa Majke Božje i kipa sv. Ante.

Budući je župnik vlč. Filip Brajinović 23. svibnja ujutro otputovao na dijalizu u Odžak, provalu je tijekom prijepodneva toga dana primijetila spremačica.

Prema riječima župnika Brajinovića, ovo je prva provala u župnu crkvu od 2003. godine otkada je preuzeo župničku službu. Kazao je da do sada nikada nije imao nikakvih neugodnosti u toj župi te istaknuo da će policija što skorije pronaći počinitelje kako bi se spriječilo da se takve provale ponove.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙