FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović primio povjerenika EU za regionalnu politiku

ZAGREB, 24. svibnja 2012. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je u četvrtak Johannesa Hahna, povjerenika Europske komisije za regionalnu politiku i u razgovoru o provedbi postojećih projekata financiranih novcem iz europskih fondova zahvalio mu na velikom zanimanju koje Europska komisija pokazuje za regionalni razvoj i prije formalnog ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Tijekom susreta razgovaralo se o pitanjima vezanim uz raspodjelu sredstava strukturnih fondova kao i o hrvatskim izazovima u provedbi postojećih projekata u sklopu IPA programa, priopćeno je iz ureda predsjednika o razgovoru predsjednika Josipovića i Hahna koji boravi u drugom posjetu Hrvatskoj.

Josipović je zahvalio povjereniku Hahnu na velikom interesu koji Europska komisija pokazuje za regionalni razvoj već i prije formalnog pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji.

Sugovornici su se suglasili da je potrebno, radi što boljeg iskorištavanja sredstava, raditi na maksimalnoj pripremljenosti i apsorpcijskim kapacitetima Hrvatske za efikasnu provedbu projekata.

Razgovaralo se i o ulozi koju Hrvatska ima u stabilizaciji regije jugoistočne Europe te kako će se ulaskom RH u Europsku uniju otvoriti znatne mogućnosti suradnje na programima prekogranične suradnje sa susjednim zemljama.

Europski povjerenik Hahn tijekom dana razgovarao je s potpredsjednikom vlade i ministrom regionalnog razvoja i fondova EU-a Brankom Grčićem, s ministrom financija Slavkom Linićem i predsjednikom Hrvatskog sabora Borisom Špremom. Obišao je radove na projektu "Sustav regionalno-sigurnosnih uređaja na zagrebačkom Glavnom željezničkom kolodovoru", sufinanciranom sredstvima iz IPA programa, a ukupne vrijednosti 94,5 milijuna kuna. Drugi dan posjeta, u petak, Han će posjetiti Zadar i Split.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙