FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za četvrtak, 24. svibnja

ZAGREB, 24. svibnja 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za četvrtak, 24. svibnja koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Nastavak 4. sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor).

ZAGREB - Europski povjerenik za regionalnu politiku Johannes Hahn boravi u drugom službenom posjetu Hrvatskoj. Hahn će se sastati s predsjednikom Ivom Josipovićem (14,00 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241), predsjednikom Hrvatskog sabora Borisom Špremom (10,00 sati, Hrvatski sabor, Markov trg 6), potpredsjednikom vlade Brankom Grčićem, ministrom financija Slavkom Linićem, ministrom prometa Sinišom Hajdašem Dončićem i ministricom zaštite okoliša i prirode Mirelom Holy. Povjerenik Hahn boravak započinje posjetom projektu obnove sustava signalizacije na Zagrebačkom kolodvoru koji se financira u sklopu IPA programa u Hrvatskoj (9 sati). Zajednička konferencija za novinare s potpredsjednikom vlade Grčićem održat će se od 12,15 do 12,35 sati (Vlade RH, Trg sv. Marka 2). Povjerenik Hahn trebao bi tijekom posjeta naglasiti važnost pripreme za iduće razdoblje financiranja u sklopu Kohezijske politike, a sa svojim sugovornicima trebao bi razgovarati o pitanjima vezanim uz obveze koje je Hrvatska preuzela te o izazovima provedbe postojećih projekata koji se financiraju u sklopu Komponente 3 "Regionalni razvoj" IPA programa.

ZAGREB - O novim cijenama cestarina na autocestama na konferenciji za novinare govorit će ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić i predsjednici Uprava Hrvatskih autocesta i Autoceste Rijeka-Zagreb Dražen Guštin i Željko Denona. Također će biti najavljena i lipanjska akcija prodaje ENC uređaja i nove pogodnosti za sve korisnike elektronske naplate cestarina (11,00 sati, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, Prisavlje 14).

ZAGREB - Na suđenju bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu, optuženom za primanje 10 milijuna eura mita kako bi mađarskom MOL-u prepustio upravljačka prava u Ini, trebao bi svjedočiti njegov brat Vlado (Flavio) Sanader. Krunski svjedok u ovom slučaju Robert Ježić, koji je po vlastitom priznanju za Sanadera preuzeo prvu polovinu MOL-ovog mita, na sudu je ispričao da je primanje preostalih pet milijuna eura organizirao Flavio Sanader (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Sjednica zagrebačke Gradske skupštine, na čijem se dnevnom redu, među ostalim, nalazi Prijedlog izmjene Zaključka o predstavnicima Grada Zagreba u Skupštini u trgovačkim društvima i Prijedlog zaključka o prijedlogu za imenovanje člana Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga d.o.o. Gradski će zastupnici raspravljat će i o Prijedlogu zaključka o dodjeli Nagrade Grada Zagreba (9 sati, Starogradska vijećnica, Ćirilometodska 5).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Uroš Andrić

Poslije podne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙