FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 23. svibnja

ZAGREB, 22. svibnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 23. svibnja.

ZAGREB - Sastanak predsjednika Hrvatskoga sabora Borisa Šprema s predsjednikom Zastupničkog doma kanadskog parlamenta Andrewom Scheerom (Sastanak u 11 sati, dvorana Ante Starčevića, izjave u 11:50, Plavi salon, Hrvatski sabor, Markov trg 6).

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primit će predsjednika Zastupničkog doma kanadskog parlamenta Andrewa Scheera (U 12:30, Ured predsjednika, Pantovčak 241).

BRUXELLES - Čelnici zemalja članica Europske unije, među njima i hrvatski premijer Zoran Milanović, okupit će se u srijedu navečer na neformalnoj radnoj večeri kako bi razgovarali o mjerama za gospodarski rast, akutnom pitanju krize u Grčkoj te o situaciji u Španjolskoj. Prije summita održat će se uobičajeni pripremni sastanci europskih političkih skupina. Premijer Milanović sudjelovat će na sastanku čelnika Stranke europskih socijalista. Službeno, na dnevnom redu su pripreme za sljedeći sastanak Europskog vijeća 28. i 29. lipnja, koji će biti posvećen gospodarskom rastu, ali pitanje Grčke je tema koja se ne može zaobići.

EGIPAT - Prvi krug predsjedničkih izbora.

BAGDAD - Iran i šest svjetskih sila održat će drugi krug razgovora ne bi li zaustavili pogoršavanje diplomatskih odnosa zbog teheranskog nuklearnog programa i tako ublažili strah od novog rata na Bliskome istoku.

LONDON - Amnesty International objavit će godišnji izvještaj za 2012.

Dežurni urednici:

Noć: Igor Mlinarić

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Damir Hainski

Navečer: Srđan Baković

Telefon: 00385 1 4808645

Telefax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙