FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljubić i Čović čestitali Karamarku; Ljubić o Nikolićevu izboru

SARAJEVO/MOSTAR, 21. svibnja 2012.(Hina) - Predsjednik HDZ 1990. i zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma parlamenta BiH Božo Ljubić uputio je čestitku Tomislavu Karamarku nakon njegova izbora za predsjednika HDZ-a Hrvatske, a čestitke novom predsjedniku HDZ-a uputio je i predsjednik HDZ BiH Dragan Čović.

Ljubić je novinarima u Sarajevu u ponedjeljak kazao kako Karamarka smatra osobom koja "nosi legitimitet osnivača HDZ-a".

"Uvjeren sam da će Karamarko uspješno voditi HDZ kao najjaču i najbrojniju stranku u Hrvatskoj. Ima sve kompetencije biti uspješan predsjednik stranke, a u budućnosti i premijer", kazao je Ljubić.

Novoizabranom predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku pobjedu na stranačkome Saboru čestitao je u ponedjeljak i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izražavajući očekivanje u jačanje suradnje dviju sestrinskih stranaka.

U brzojavu koji je upućen i medijima Čović je poželio puno uspjeha u daljnjem radu za koji je, po vlastitim riječima, "uvjeren da će biti na korist kako Hrvatske demokratske zajednice tako i cjelokupnom hrvatskom narodu".

Pri tome je predsjednik HDZ-a BiH istaknuo očekivanja da kroz buduću suradnju dvije stranke ojačaju međusobne odnose.

Komentirajući izbor Tomislava Nikolića za predsjednika Srbije Ljubić je kazao kako je to rezultat volje građana Srbije kojega valja poštovati.

"Očekujem da će Srbija nastaviti europskim i putem dobrosusjedske suradnje", kazao je Ljubić dodajući kako Nikolić naprosto predstavlja partnera.

Bez obzira na prošlo djelovanje Nikolića i njegovu ratnu i poratnu retoriku Ljubić očekuje kako će novi srbijanski predsjednik biti konstruktivan partner u bilateralnoj i regionalnoj suradnji. Kazao je kako je za BiH Srbija vrlo važan susjed te kako dvije zemlje trebaju pokazati spremnost za rješavanje spornih pitanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙