FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska- za ponedjeljak 21. svibnja

ZAGREB, 21. svibnja 2012. (Hina) - Najava događaja Općega servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 21. svibnja:

ZAGREB - Na zagrebačkom Županijskom sudu trebalo bi početi suđenje osječkom poduzetniku Dragi Tadiću, zbog pokušaja podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda, kako bi se promijenila osuđujuća presuda Branimiru Glavašu za ratni zločin nad srpskim civilima u Osijeku u slučajevima "garaža" i "selotejp". Suđenje je trebalo početi u ožujku ali je odgođen zbog Tadićeve križobolje, a potom ni ročište u travnju nije održano jer je Tadićeva braniteljica Jadranka Sloković bila zauzeta obvezama na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu. Tadić je jedini od petero optuženih koji nije priznao krivnju i nagodio se s USKOK-om. To su učinili saborski zastupnik HDSSB-a Ivan Drmić, bivša zamjenica glavnog urednika Glasa Slavonije Sanja Marketić i splitski poduzetnik Srećko Jurišić, koji su osuđeni uvjetno na dvije godine zatvora te Tadićeva supruga Božica Tadić - Ćavar koja je uvjetno osuđena na 15 mjeseci (9 sati, Zrinjevac 5)

OSIJEK - Početak suđenja Velimiru Milankoviću i Dragi Bošnjaku za ratni zločin u Sisku 1991. godine. Prema najavama, tijekom procesa bit će ispitano više od 150 svjedoka. (9 sati, Županijski sud u Osijeku)

CRES - Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić posjetit će grad Cres, gdje će nakon radnoga sastanka o pilot projektu razvoja otoka Cresa potpisati ugovor o korištenju sredstava Ministarstva kulture za izradbu glavnoga i izvedbenog projekta rekonstrukcije palače Moise (Gradska vijećnica, 13,30 sati)

OSIJEK - Društvo hrvatskih književnika - ogranak Osijek u suradnji s Ministarstvom kulture upriličit će dodjelu Šeste hrvatske književne nagrade "Anto Gardaš" za najbolju knjigu pripovjedaka ili roman za djecu i mladež. Uručenje nagrada će se održati na rođendan Ante Gardaša. (19 sati, knjižara NOVA u Osijek)

VINKOVCI - Dodjelom nagrada i priznanja u Vinkovcima završava 19. festival glumca, na kojem je u devet dana trajanja festivala odigrano 19 predstava koje je odabrao izbornik Žarko Potočnjak. Sve predstave pratio je Ocjenjivački sud (Helena Buljan, Branka Trlin i Milan Štrljić) koji će odlučiti o četiri ravnopravne nagrade "Fabijan Šovagović" za najbolja glumačka ostvarenja (dva glumca i dvije glumice), nagradi "Ivo Fici" za najboljega mladog glumca do 28 godina, nagradi "Nevenka Filipović" za najbolje lutkarsko glumačko ostvarenje i nagradi "Vanja Drach" za najbolju predstavu u cjelini (20 sati, Gradsko kazalište "Joza Ivakić", Hrvatskih žrtava 2)

ZAGREB - Otvorenje 29. tjedna suvremenog plesa predstavom britanskoga plesača Russela Maliphanta i njegovom predstavom "The Rodin Project" u Hrvatskom narodnom kazalištu (19,30 sati), a prije toga izložbom fotografija Eura Rotellija "The body the Soul" (18 sati, Muzej Mimara).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Mate Kovačević

poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙