FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

ZAGREB, 20. svibnja 2012. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

ROVINJ - Hrvatski nogometni reprezentativci danas poslijepodne doputovali su u Rovinj gdje će boraviti do subote i biti smješteni u hotelu "Eden". Naime, nakon uvodnog okupljanja u Čatežu, izbornik Slaven Bilić i njegov stručni stožer su u Rovinj, na prvu fazu priprema za Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini, stigli s 22 igrača koji su odmah po dolasku trenirali na stadionu Valbruna. Opravdano su izostali Ivica Olić, Danijel Pranjić, Stipe Pletikosa, Danijel Subašić i Dejan Lovren, koji će se reprezentaciji naknadno pridružiti.

"Olić i Pranjić neće ni doputovati u Rovinj, jer 23. svibnja imaju obvezu odigrati utakmicu protiv reprezentacije Nizozemske, gdje moraju biti prisutni apsolutno svi igrači Bayerna. Stoga će nam se oni pridružiti tek u Austriji" izvijestio je novinare izbornik Bilić. Dodao je kako Subašić stiže tijekom sutrašnjeg dana, dok Stipe Pletikosa ima još jednu utakmicu za Rostov 22. svibnja i priključit će se reprezentaciji dva dana kasnije ili tek pred put. "Bilo kako bilo, on neće konkurirati za prijateljski susret protiv Estonije" - kazao je Slaven Bilić. U sklopu rovinjskih priprema "vatreni" će u petak u Puli odigrati prijateljski ogled s Estonijom.

LONDON - Više desetaka tisuća navijača Chelsea okupilo se na ulicama zapadnog dijela Londona kako bi pozdravilo nove europske nogometne prvake. Povorku nogometaša Bluesa koji su se vozili u otvorenom autobusu na kat predvodili su menadžer Roberto di Matteo, kapetan John Terry, junaci finalnog ogleda Didier Drogba i Peter Čech, te ostatak momčadi. Autobus je krenuo oko 18 sati sa stadiona Stamford Bridge, do Parsonsa, a ruta je bila ista kao i prije dvije godine kada je oko 70.000 navijača pozdravilo dvostruku krunu 'plavih' - naslov prvaka i FA kup. "Godinama čekamo na ovaj trofej. Sada smo ga osvojili kada nitko nije očekivao. Oduševljen sam i presretan kao i ostatak momčadi. Bila je to najluđa večer u našim karijerama," kazao je Frank Lampard. Zanimljivo, Chelsea je postao prvi londonski klub koji je postao prvak Europe.

RIM - Ruska tenisačica Marija Šarapova osvojila je WTA turnir u Rimu svlčadavši u dramatičnome finalu Kineskinju Li Na s 4:6, 6:4, 7:6 (5). Šarapovoj je to 26. naslov i drugi u Rimu, dok je Kineskinja ostala na pet. Šarapova sada u međusobnim dvobojima protiv Li na vodi s 7:4. Finale je inače trajalo čak šest sati, ali i zbog kiše koja je na više sati uzrokovala prekid u "tie-breaku" trećeg seta.

BEČ - Nogometaši Red Bull Salzburga pobjednici su Austrijskog kupa svladavši u finalu u Beču Ried s 3:0, te klub iz Salzburga sezonu po prvi puta završava s dvostrukom krunom. Salzburg je lako došao do naslova pogocima Leonarda (10-pen), Schiemera (14) i Hierländera (89). Zanimljivo je da je to prvi naslov u Kupu za Red Bull nakon što su čak četiri puta gubili u finalima. Ried je dosada osvojio dva nacionalna kupa.

HELSINKI - Hokejaši na ledu Češke osvojili su brončano odličje na Svjetskom prvenstvu nakon što su u Helsinkiju slavili protiv domaćina i branitelja naslova Finaca s 3:2 (3:1, 0:0, 0:1). Česi su sve svoje pogotke postigli u prvoj trećini, a strijelci su bili Prucha (13), Novotny (18) i Krejči (20). Finci su postigli dva zgoditka preko Pyorala (17) i Jokinena (50), ali unatoč velikom pristisku nisu uspjeli izboriti produžetke. česi su i na prošlom prvenstvu osvojili treće mjesto. U velikom finalu u 19.30 sati igraju Rusija i Slovačka.

WASHINGTON - Britanski premijer David Cameron, njemačka kancelarka Angela Merkl i američki predsjednik Barack Obama zajedno su u Camp Davidu pratili dramatično finale nogometne Lige prvaka između Chelsea i Bayerna. Svjetski lideri sastali su se u Camp Davidu na samitu G-8, skupine najrazvijenijih zemalja svijeta, no pronašli su vremena kako bi pratili ogled između engleskog i njemačkog sastava. Kada je Didier Drogba postigao pobjednički gol za 'Bluese', britanski premijer je reagirao s oduševljenjem, premda je veliki navijač Aston Ville. Na koncu utakmice Angela Merkl je srdačno zagrlila svog engleskog kolegu i čestitala mu na pobijedi Chelsea. David Cameron i Angela Merkl zajedno su gledali i susret osmine finala svjetskog prvenstva 2010. godine u kojem je Njemačka deklasirala Englesku 4:1.

RIM - Torino se vraća u Prvu talijansku ligu nakon što su u nedjelju slavili kod kuće protiv Modene s 2:0, te kolo prije kraja osigurali prvo mjesto u Seriji B. Najpopularniji klub u Torinu, koji tamo ima više pristalica od prvaka Juventusa, ispao je iz Serie A prije tri godine. Torino je u povijesti čak sedam puta bio prvakom Italije, a od sljedeće sezone ćemo gledati opet torinski gradski derbi. Uz Torino, u Seriu A ide još jedan klub izravno, a klubovi plasirani od trećeg do šestog mjesta ulaze u doigravanje, a samo pobjednik osigurava ulazak u viši rang. Kandidati za plasman su Hellas Verona, Sassuolo, Varese, Sampdoria i Padova.

MADRID - Prema pisanju španjolskog lista Marca portugalski stručnjak Jose Mourinho želi u Real Madrid dovesti Luku Modrića, dok je Brazilac Kaka korak do prelaska u redove Paris St Germaina. Mourinho je navodno za Modrića spreman odvojiti oko 30 milijuna eura, te veznjaka Lassanu Dirru. 'Cruyff' s Balkana", kako su španjolski mediji nazvali hrvatskog reprezentativca, još nije potpisao novi ugovor za Tottenham najavivši kako će odluku o nastavku karijere donijeti nakon europskog prvenstva. Španjolci navode kako je Modrić želio napustiti Spurse još prošlog ljeta, a njegovu odluku za promjenom sredine mogla bi osnažiti činjenica da su Spursi ostali bez Lige prvaka. Marca piše kako Mourinho želi i braniča novog europskog prvaka Branislava Ivanovića. Mourinho srpskog braniča smatra jednim od najboljih obrambenih igrača na svijetu i želi ga pod svaku cijenu dovesti u Madrid. Real je za Ivanovića spreman platiti do 20 milijuna eura. Na popisu mogućih pojačanja su i Lucas Moura (Sao Paulo), Axel Witsel (Sporting Lisabon), Lucas Biglia (Anderlecht), Kyle Walker (Tottenham), Lukaz Piszczek (Borussia Dortmund), Van der Wiel (Ajax) i Bosingwa (Chelsea).

LONDON - Engleski mediji u nedjelju slave poteze Didiera Drogbe koji je donio pobjedu Chelsea u finalu Lige prvaka protiv minhenskog Bayerna te ističu da su i Nijemci "konačno izgubili na penale". "Didi je to učinio", naslov je dnevniku "The Sun" koji na taj način slavi izjednačujući pogodak kojeg je reprezentativac Obale Bjelokosti postigao u 88. minuti, a onda i pobjednički pogodak u izvođenju kaznenih udaraca na kraju utakmice. Tabloid posebno ističe činjenicu da su "Nijemci konačno izgubili na penale", pozdravljajući tako preokret situacije za neku englesku momčad nakon što su više desetljeća Englezi bivali poraženi u susretima s njemačkim momčadima poslije izvođenja kaznenih udaraca. Engleska je tako izgubila dva puta od Njemačke nakon izvođenja kaznenih udaraca, u polufinalu svjetskog prvenstva 1990. i na Euru 1996. na istom stupnju natjecanja. Engleski mediji također ističu da su Chelsea i Drogba izbrisali gorka sjećanja na poraz od Manchester Uniteda koji su doživjeli nakon izvođenja kaznenih udaraca u finalu Lige prvaka 2008. kada je Drogba bio isključen. "Kraljevi Europe", piše "Sunday Times" uz fotografiju igrača Chelsea kako grle Drogbu nakon što je zapečatio pobjedu u Allianz Areni. "Sve više i više posljednjih nekoliko godina za Drogbu se vjeruje da je rezerviran isključivo za velike prigode", dodaje "Sunday Times", podsjećajući da je Drogba do subote navečer izgubio četiri finala na međunarodnoj razini (Kup UEFA-e s Marseillom 2004., Kup Afričkih nacija 2006. i 2012. s Obalom Bjelokosti, Ligu prvaka 2008. s Chelseaom). "Sunday Telegraph" pak naglasak stavlja na Drogbu koji je "svoju priliku da stvara povijest zgrabio s obje ruke". S druge strane "Mail on Sunday" piše na naslovnici: "Didier je sačuvao najbolje od sebe za kraj kako bi san Romana Abramoviča postao stvarnost". Osim toga, mnogi engleski mediji pišu da je Roberto Di Matteo dobio pravo da od privremenog trenera postane pravi trener, no većina zaključuje da je daleko od toga da je to sigurno.

CINCINATI - Prvog dana Otvorenog prvenstva SAD-a u u plivanju za osobe s invaliditetom, koje se održava u Cincinnatiju, naš plivački paraolimpijac Mihovil Španja je u disciplini 50m prsno postavio novi svjetski rekord u vremenu od 37.95 sekunda. Ovim rezultatom Španja je uspio popraviti vlastiti svjetski rekord za 35 stotinki i time postao prvi plivač na svijetu koji je u ovoj kategoriji tjelesnog oštećenja uspio probiti granicu od 38 sekundi. Osim zlata na 50 prsno Španja je osvojio i prvo mjesto na 400m slobodno s vremenom 4:58.78. Sutra će Španja još nastupiti i u disciplini 200m mješovito, u kojoj je prošle godine u Berlinu obranio naslov europskog prvaka, i u kojoj s rezultatom 2:38,34 drži europski rekord. Nakon nastupa u Americi zadnju provjeru forme pred odlazak na Paraolimpijske igre u Londonu Mihovil Španja će imati krajem lipnja na Svjetskom kupu u Berlinu.

LONDON - Napadač Manchester Uniteda Wayne Rooney neće igrati prvu pripremnu prijateljsku utakmicu za Euro između Engleske i Norveške zbog ozljede nožnog palca, izjavio je u nedjelju engleski izbornik Roy Hodgson. "Wayne je zadnje tri-četiri utakmice odigrao za svoj klub s manjom ozljedom i sada mu treba nekoliko tjedana da se oporavi", rekao je Hodgson. "Neće igrati utakmicu protiv Norveške, a ne znam ni hoće li igrati protiv belgije", dodao je. Engleska koja na Ezuru igra u skupini D zajedno s Francuskom, Švedskom i Ukrajinom, ima na rasporedu dvije pripremne utakmice, prvu 26. svibnja protiv Norveške u Oslu i drugu 2. lipnja protiv Belgije na Wembleyu.

Rooney koji je za Englesku odigrao 73 utakmice i postigao 28 golova zbog suspenzije neće igrati prve dvije utakmice europskog prvenstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙