FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 20. svibnja 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

ZAGREB

Karla Fabrio Čubrić, Božidar Petani, Lidija Lijić Vulić i Goran Čolak postali su prvaci Hrvatske u ronjenju na dah u disciplinama statika i dinamika na državnom prvenstvu koje je ovaj vikend održano na bazenu Utrine u Zagrebu na kojem su se okupili natjecatelji iz ukupno sedam hrvatskih klubova.

U disciplini statika državnim prvakom postao je Božidar Petani, član zadarskog kluba 2Dive s vremenom 6 minuta i 51 sekunda. Drugo mjesto osvojio je Antun Župančić (DPS-Zagreb) s vremenom 6 minuta i 30 sekundi. Treći je bio Danijel Ivanišević (2Dive) s vremenom 6 minuta i 25 sekundi.

U ženskoj konkurenciji u disciplini statika državnom prvakinjom postala je Karla Fabrio Čubrić (DPS-Zagreb) s vremenom 5 minuta i 32 sekunde. Drugo mjesto je osvojila Katarina Turčinović (DPS-Zagreb) s vremenom 5 minuta i 30 sekundi. Treća je bila Lidija Lijić Vulić (RK Submania, Zagreb) s vremenom 4 minute i 47 sekundi. Statika je bazenska disciplina u kojoj ronilac zadržava dah u mirovanju.

Goran Čolak iz zagrebačkog RK Geronimo obranio je titulu državnog prvaka u disciplini dinamika preronom od 230,80m. Drugo mjesto osvojio je Josip Zekan iz splitskog PIK Mornara sa 194,55m. Treći je bio Vanja Peleš (RK Submania) s preronjenih 175,84m daljine.

U istoj disciplini državnom prvakinjom postala je Lidija Lijić Vulić (RK Submania) s preronom 183,40m. Drugo mjesto osvojila je Karla Fabrio Čubrić (DPS-Zagreb) sa 162,40m. Treća je bila Katarina Turčinović (DPS-Zagreb) s preronjenih 150,00m daljine.

DPS-Zagreb osvojio je prvo mjesto ekipno-žene i prvo mjesto ekipno-ukupno. Zadarski 2Dive osvojio je prvo mjesto ekipno-muškarci.

Dinamika je bazenska disciplina u kojoj ronilac pokušava preroniti što veću daljinu.

Na ovom su se prvenstvu, kao i na Kupovima Hrvatske, natjecatelji borili za norme za ulazak u reprezentaciju za CMAS Europsko prvenstvo u ronjenju na dah koje će se krajem listopada održati u Antalyiji u Turskoj.

LONDON

Igrači Chelsea, koji je sinoć poslije izvođenja kaznenih udaraca pobijedio minhenski Bayern u finalu Lige prvaka, žele da Roberto Di Matteo ostane njihov trener.

Na pitanje trebala li Di Matteo koji je prije tri mjeseca na trenerskoj klupi zamijenio smijenjenog Andrea Villasa Boasa, kapetan Chelsea John Terry je odgovorio da se i on i igrači nadaju da će biti tako: "Pogledajte ovaj trofej. Nadamo se da će Di Matteo biti trener i dalje. Robbie je bio sjajan od trenutka kada je došao", kazao je Terry.

Vratar Petr Cech, koji je obranio kazneni udarac Arjena Robbena u produžetku, iznio je isto mišljenje.

"Što god da mu se dogodi, osvojio je dva sjajna kupa. Učinio je dovoljno da dobije taj posao, ali uprava je ta koja će odlučiti", rekao je Czech, ističući kako je Di Matteo pomogao Chelseu da pobijedi Liverpool u finalu FA kupa početkom ovog mjeseca.

Frank Lampard koji je sinoć nosio kapetansku vrpcu umjesto kažnjenog Terryja je istaknuo da je Di Matteo preokrenuo sezonu za Chelsea.

"To nije pitanje za ovakav trenutak. On nas je preuzeo kao momčad koja se bori i koja je bila pred ispadanjem iz Lige prvaka, a sada smo pobijedili u Ligi prvaka pa gledajte to tako", rekao je Lampard.

Londonski klub je završio englesko prvenstvo na šestom mjestu što im je najgori rezultat u zadnjih deset godina, ali im je sinoćnji trijumf u Ligi prvaka osigurao nastup u tome europskom natjecanju i iduće sezone.

Mediji su u zadnje vrijeme povezivali Chelsea s bivšim engleskim izbornikom Fabiom Capellom, a ni Di Matteo ni Abramovič nisu do sada govorili o budućnosti.

"Uživam u ovom trenutku. Želim uživati u ovome sada", rekao je Di Matteo, bivši veznjak Chelsea.

MUENCHEN

Neki igrači minhenskog Bayerna, među kojima je Arjen Robben, odbili su sinoć i finalu Lige prvaka pucati s bijele točke na kraju utakmice u kojoj su poraženi do Chelsea, što je prisililo trenera Juppa Heynckesa da među izvođače kaznenih udaraca stavi i vratara Manuelan Neuera.

"Neki od mojih igrača nisu imali dosta samopouzdanja i nisu se osjećali dovoljno sigurni da izvode kaznene udarce. Bili su umorni nakon 120 minuta igre. Ne možete nikoga prisiliti na puca penale", kazao je Heynckes dodajući da je među tim igračima bio i Robben, koji inače izvodi sve Bayernove kaznene udarce, ali je sinoć promašio jedan u prvom dijelu produžetaka.

"Nije bio dovoljno siguran. Zato je Neuer išao pucati. To je razumljivo, sasvim legitimno i nešto što ja trebam znati", dodao je Heynckes.

Bayern je izgubio 4-3 poslije izvođenja kaznenih udaraca nakon što je poveo u 83. minuti golom Thomasa Muellera. Didier Drogba je izjednačio par minuta kasnije.

LOS ANGELES

Trica Kevina Duranta pred kraja utakmice omogućila je sinoć pobjedu Oklahoma City Thunderu nad Los Angeles Lakersima od 103-100 i povećanje prednosti na 3-1 u seriji na četiri pobjede u polufinalu doigravanja Zapadne konferencije.

Durant je utakmicu završio sa 31 košema i 13 skokova, dok je Russell Westbrook ubacio 37 koševa u pobjedi Oklahome koja je zaledila publiku u Staples Centra.

Kobe Bryant je bio najučinkovitiji kod Lakersa sa 38 postignutih pogodaka i osam skokova, no njegova se momčad nije mogla suprostaviti Oklahomi slabim šutom i slabom obranom.

Gubeći 11 koševa osam minuita ptrije kraja Thunder je polako nadoknađivao razliku da bi ga na kraju polaganje centra Kendricka Perkinsa dovelo do 98-96 nešto više od minute prije kraja.

Iako je Bryant pogodio sva slobodna bacanja za izjednačenje na 98-98, Durant je pogodio tricu i dao Oklahoma Cityju zraka 13 sekundi prije kraja utakmice.

Dva slobodna bacanja Jamesa Hardena dovla su goste u vodstvo 103-98 prije nego je šut Bryanta "digao" Lakerse na 100. .

Doigravanje sada seli u Oklahoma City gdje se peta utakmica igra u ponedjeljak.

U drugoj polufinalnoj utakmici na Zapadu San Antonio Spursi su gurnuli Los Angeles Clipperse na rub ispadanja pobjedom od 96-86 i povećanjem rezultata na 3-0 u seriji na četiri pobjede.

Iako su gubili 24 koša na početku druge četvrtine, Spursi su preuzeli kontrolu nad utakmicom zahvaljujući Tonyju Parkeru i Timu Duncanu.

Parker je zabio 23 koša uz 10 asistencija, dok je Duncan upisao 19 koševa i 13 skokova, a San Antonio je produljio svoj niz pobjeda na 17, od kojih je sedam u doigravanju.

Blake Griffin, koji je igrao unatoč ozljedi kuka i koljena, bio je najučinkovitiji kod Clippersa sa 28 pogodaka i 16 skokova, no njegova je momčad platila porazom slab šut s linije slobodnih bacanja.

Clippersi su brzo počeli utakmicu pred 19.060 gledatelja stvorivši vodstvo od 27-9 nakon serije od 14-0, da bi prvu četvrtinu završili rezultatom 33-11.

Los Angeles je nakratko povećao svoje vodstvo na 24 koša kada je Nick Young pogodio tricu, ali uz Parkera i Duncana koji su se "zagrijali" Spursi su smanjili razliku na 53-43 do poluvremena.

San Antonio je nakon toga pojačao obranu, a Clippersi su pokušavali pogoditi koš i gosti su prvi put došli do vodstva 59-57 nakon što je Duncan šutom zaključio seriju od 14-0.

Nakon toga su Spursi produljili svoju seriju na 24-0 prije nego su završili treću četvrtinu s prednosti od 69-61.

Četvrta utakmica igra se u Los Angelesu u nedjelju kada će Spursi pokušati zaključiti seriju pobjedom koja bi im omogućila rezultata od 4-0.

NEW YORK

Vratar New York Rangersa Henrik Lundqvist još je jednom briljirao u zadnjoj trećini i doveo svoju momčad do pobjede od 3-0 u gostima nad New Jersey Devilsima u trećoj utakmici te tako osigurao vodstvo od 2-1 u seriji na četiri pobjede.

Lundqvist je u subotu imao 36 obrana, od kojih je 26 bilo u prve dvije trećine.

"Njihov je vratar činio razliku u ovoj utakmici", izjavio je trener Devilsa Peter DeBoer.

S druge strane, vratar New Jerseya Martin Brodeur obranio je 19 udaraca prema svojim vratima u 87. porazu u svojoj karijeri.

Pvi gol na utakmici zabio je Dan Girardi za New York na početku zadnje trećine, a Chris Kreider je povećao na 2-0 dvije minute kasnije.

Kreiderov peti pogodak postignut u postsezoni je novi rekord u broju zabijenih golova u doigravanju od nekog igrača koji nije odigrao ni jednu utakmicu u regularnom dijelu sezone.

Treći gol za Rangerse, zadnji na utakmici, zabio je Ryan Callahan nešto vipe do dvije minute prije kraja utakmice.

Četvrta utakmica igra se u ponedjeljak u Prudential Centru.

MUENCHEN

Nogometaši Chelseaja osvojili su Ligu prvaka nakon što su u finalnom dvoboju u Muenchenu boljim izvođenjem jedanaesteraca sa 5:4 (1:1, 0:0) slavili protiv domaćina Bayerna. U regularnom dijelu bilo je 1:1, prvo je Thomas Mueller u 83. minuti doveo Bayern u vodstvo, da bi Didier Drogba u 88. minuti poravnao i utakmica je otišla u produžetak, a na kraju su ipak odlučili penali.

Finale je bila jednosmjerna ulica, Bayern je očekivano imao incijativu, diktirao je tempo, stvarao prilike, dok se Chelsea uglavnom branio. Bayern je dva puta imao pokal u svojim rukama, poveo je 83. minuti i na početku prvog produžetka imao je kazneni udarac. No, Chelsea se je oba puta vratio iz mrtvih, prvo ih je spasio Drogba u 88., a potom je u produžetku Cech obranio penal.

I kod izvođenja 11-eraca Bayern je bio u prednosti, jer je Neuer obranio prvi penal Juanu Mati. Na kraju je junak susreta bio Drogba, koji je zadnji pucao penal i pogodio za naslov prvaka.

Hrvatski reprezentativac Ivica Olić ušao je u igru u produžetku, odnosno u 97. minuti umjesto ozlijeđenog Ribéryja, a u 108. je namjestio stopostotnu priliku Van Buytenu, koji ju nije iskoristio. Nažalost, Olić je bio i jedan od tragičara, jer prilikom izvođenja 11-eraca Schweinsteiger i on nisu zabili. Danijel Pranjić ostao je na klupi za pričuve.

Napokon u 83. minuti Bayern je uspio kapitalizirati dominaciju koja je trajala od početka susreta. Kroos je odlično ubacio na drugu stativu a Thomas Mueller glavom pogađa mrežu. Bio je to gol iz vrlo teške pozicije lopta se odbila od travnjaka u gredu i završila u golu

Tada se činilo da je sve gotovo, da će će Bayern osvojiti naslov, ali Drogba je šokirao Bavarce. U 88. minuti Juan Mata je izveo korner, a Drogba glavom zabija za poravnanje 1-1, i utakmica je otišla u produžetke.

Nakon samo tri minute igre u prvom produžetku Drogba je skrivio kazneni udarac, oborivši s leđa Riberyja. Kazneni udarac izveo je Robben, ali je Cech odlično obranio i spasio Chelsea.

Uslijedilo je izvođenje 11-eraca, a za Bayern su pogodili Lahm, Gomez i vratar Neuer, dok je Olićev udarac obranio Cech, a Schweinsteiger je pogodio vratnicu.

Kod Chelseaja prvi izvođač je bio Juan Mata, ali njegov udarac obranio je Neuer. No, nakon toga precizni su bili David Luiz, Lampard, Ashley Cole i na kraju Drogba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙