FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

D. Slinn: Split privlačan za engleske ulagače

SPLIT, 18. svibnja 2012. (Hina) - Britanski veleposlanik u Hrvatskoj David Slinn, nakon današnjeg sastanka sa splitskim gradonačelnikom Željkom Kerumom, izjavio je kako je Split privlačan za britanske ulagače, osobito u turizmu i alternativnim izvorima enregije.

"Split je grad s puno potencijala i privlačan je za britanske ulagače. Mi smo jaki u turizmu i alterntivnim izvorima enregije", rekao je veleposlanik Slinn.

Gradonačelnik Kerum je izjavio kako bi najveći gospodarski potencijal Splita bilo pretvaranje sadašnje gradske luke u luku nautičkoga turizma. "Nautička luka u Splitu ostvarivala bi tolike prihode da bi bila najveća takva luka na cijelom Jadranu, a ne samo na našoj obali", kazao je Kerum.

Po njegovu mišljenju za trajekte i velike brodove, koji sada pristaju u splitsku gradsku luku, moglo bi se napraviti pristanište kod obližnjega Katalinića briga.

Osvrćući se na preuređenje zapadne obale Rive, koje je u tijeku, Kerum je kazao kako će se na tom području vezivati velike jahte, čiji će vlasnici trošiti novac u Splitu. "Već sada su raznorazni kritičari pokrenuli priču kako se tu (na zapadnoj obali) ne smiju vezati brodovi. Onda, zbog čega smo kopali dubinu od šest metara, nego da se vežu brodovi, da bogataši zavežu jahte i troše novac u gradu", rekao je Kerum.

Kerum smatra kako bi bilo korisno kada bi jahte ostale vezane na zapadnoj obali Rive tijekom cijele godine, jer bi u tom slučaju njihovi vlasnici posjećivali Split i trošili novac.

Britanski veleposlanik Slinn danas je doputovao u Split uoči sutrašnjega rekreativnog turnira u balotama na Rivi pod nazivom "Turnir o'balot - Split za 100 dana do Paraolimpijskih igara u Londonu".

Taj će turnir organizirati Britansko veleposlanstvo u Hrvatskoj i Hrvatski paraolimpijski odbor, a najavljen je i dolazak ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙