FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - od subote 19. do ponedjeljka 21. svibnja

ZAGREB, 18. svibnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općega servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 19. svibnja, nedjelju, 20. svibnja, i ponedjeljak, 21. svibnja:

Subota, 19. svibnja

----------------------------

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primit će skupinu građana na kavu u Uredu predsjednika (10 sati, Pantovčak 241).

ZAGREB - Potpisivanje sporazuma između Hrvatske elektroprivrede (HEP) i tvrtke DOK-ING d.o.o hrvatskoga proizvođača električnih vozila kojeg će potpisati predsjednik Uprave HEP-a Zlatko Koračević i direktor DOK-ING-a Vjekoslav Majetić na štandu tvrtke DOK-ING u 10 sati na Trgu Bana Jelačića. Time će se predstaviti e Mobilnost, novi projekt HEP-a, a u sklopu Zagrebačkog energetskog tjedna. Nakon potpisivanja Sporazuma organizirati će se promotivna vožnja automobilom na električni pogon za uzvanike.

ZAGREB - Otvorenje izložbe haljina od ambalažnih materijala "Kopčaj me selotejpom", a koju će otvoriti Mirela Holy, ministrica zaštite okoliša i prirode (18 sati, West Gate Shoping City).

PULA - Svečano porinuće putničkoga katamarana za Olimpijske igre u Londonu namijenjenog prijevozu putnika i pružanju restoranskih usluga kapaciteta 599 putnika koji će ploviti tijekom predstojeće Olimpijade u Londodnu (11.45 sati Brodogradilište Tehnomont).

SPLIT - Posljednja ovosezonska premijera Opere HNK u Splitu koje će izvesti operu Benjamina Brittena "Silovanje Lukrecije" a riječ je o međunarodnoj koprodukciji između HNK Split, Artemus Fundation Madrid i teatro Verdi Trst (20.30 sati, HNK Split).

Nedjelja 20. svibnja

-------------------------

ZAGREB - Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) u nedjelju će na 15. Općem saboru stranke izabrati predsjednika stranke, zamjenika predsjednika, potpredsjednike HDZ-a, članove predsjedništva te članove Središnjeg odbora. Izaslanici, njih 2200, će u KD "Vatroslav Lisinski" predsjednika HDZ-a izabrati između pet kandidata - Jadranke Kosor, Darka Milinovića, Tomislava Karamarka, Domagoja Ivana Miloševića i Milana Kujundžića. Za zamjenika predsjednika kandidirali su se Andrej Plenković, Drago Prgomet te Ante Sanader. Na Općem saboru birat će se šest potpredsjednika, za koju funkciju su podnesene 24 kandidature. Za deset članova Predsjedništva kandidirale su se 42 osobe (10 sati, KD "Vatroslav Lisinski").

SPLIT - Izvještajno tematska konvencija Županijske organizacije SDP-a Splitsko dalmatinske županije a s temom "Gospodarske slika Dlamacije a nositelj teme je ministar financija Slavko Linić a na konvenciji će sudjelovati više resornih ministar. članova SDP-a (11 sati kazalište Lutaka, Tončićeva 1).

ZAGREB - Svečano otvaranje osmog festivala židovskog filma Zagreb kojem će nazočiti i potpredsjendik Hrvatskog sabora Nenad Stazić a Festival židovskog filma, kojemu je ove godine tolerancija središnja tema, otvara se francuskim filmom "Sarin ključ" (19.15 sati, Kino Europa, Varšavska 3).

Ponedjeljak, 21. svibnja

---------------------------

ZAGREB - Na zagrebačkom Županijskom sudu trebalo bi početi suđenje osječkom poduzetniku Dragi Tadiću zbog pokušaja podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila osuđujuća presuda Branimiru Glavašu za ratni zločin nad srpskim civilima u Osijeku u slučajevima "garaža" i "selotejp". Suđenje je trebalo početi u ožujku ali je odgođen zbog Tadićeve križobolje, a potom ni ročište u travnju nije održano jer je Tadićeva braniteljica Jadranka Sloković bila zauzeta obvezama na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu. Tadić je jedini od petero optuženih koji nije priznao krivnju i nagodio se s USKOK-om To su učinili saborski zastupnik HDSSB-a Ivan Drmić, bivša zamjenica glavnog urednika Glasa Slavonije Sanja Marketić i splitski poduzetnik Srećko Jurišić koji su osuđeni uvjetno na dvije godine zatvora te Tadićeva supruga Božica Tadić - Ćavar koja je uvjetno osuđena na 15 mjeseci (9 sati, Zrinjevac 5)

OSIJEK - Početak suđenja ratni zločin u Sisku 1991 godine, Velimiru Milankoviću i Dragi Bošnjaku na Županijskom sudu u Osijeku u 9 sati. a prema najavama tijekom procesa ispistano će biti i više od 150 svjedoka.

OSIJEK - Društvo hrvatskih književnika - ogranak Osijek u suradnji s Ministarstvom kulture upriličit će dodjelu Šeste hrvatske književne nagrade "Anto Gardaš" za najbolju knjigu pripovjedaka ili roman za djecu i mladež. Uručenje nagrada će se održati na rođendan Ante Gardaša, u 19 sati u knjižari NOVA u Osijeku.

ZAGREB - Otvorenje 29. Tjedna Suvremenog plesa predstavom britanskog plesača Russela Maliphanta i njegovom predstavom "The Rodin Project" u Hrvatskom narodnom kazalištu u 19.30 sati te prije toga izložbom fotografija Eura Rotellija "The body the Soul" u muzeju Mimara u 18 sati.

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙