FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 18. svibnja

ZAGREB, 17. svibnja 2012. (Hina) - Najava događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 18. svibnja:

DUBROVNIK - Drugog dana boravka u Dubrovniku, predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović susrest će se s predstavnicima lokalne vlasti i Parka Prevlake (11 sati, Park Prevlaka), potom će obići će Park Prevlaku (11.30 vidikovac, tvrđava), a zatim će u 12,35 sati obići ''Soko-kulu''.

ZAGREB - Nastavak 4. Sjednice Hrvatskog sabora (9.30, Trg Svetog Marka 2).

ZAGREB - Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić i Veleposlanstvo Velike Britanije u Republici Hrvatskoj organiziraju Okrugli stol "Pravni položaj LGBT osoba u Republici Hrvatskoj " u prostorima Hrvatske gospodarske komore - Komore Zagreb (10 sati, Draškovićeva 45).

ZAGREB - Suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu trebalo bi se nastaviti svjedočenjem Mihaila Gucerieva, vlasnika ruske naftne tvrtke Russneft koji je mađarskim istražiteljima navodno svjedočio suprotno USKOK-ovom krunskom svjedoku Robertu Ježiću. Ježić tvrdi da je pet milijuna eura na računu njegove švicarske tvrtke Xenoplast bilo namijenjeno Sanaderu kao mito MOL-a za dobivanje upravljačkih prava u Ini. Ruski naftni magnat Guceriev navodno tvrdi da je riječ o novcu namijenjenom za ostvarenje projekta Družba Adria u Hrvatskoj (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Obilježavanje Međunarodnog dana muzeja. Središnji događaj bit će otvaranje izložbe "Srebro antičkih Vinkovaca - Arheološki nalaz ostave blaga" u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu koju će otvoriti ministrica kulture Andrea Zlatar Violić. Otvaranju će nazočiti i Danijel Petković, direktor Gradskog Muzeja Vinkovci i Miroslav Gašparović, direktor Muzeja za umjetnost i obrt. Bit će izloženo 29 predmeta te fotografije njih 20 koji se zbog preosjetljivosti stanja neće izložiti (12 sati, Muzej za umjetnost i obrt, Trg maršala Tita 10).

ZAGREB - U auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, na prigodnoj svečanosti počasni doktorat kardinalu Josipu Bozaniću dodijelit će rektor Aleksa Bjeliš. Doktorat će se dodijeliti na temelju izvješća Stručnog povjerenstva za dodjelu počasnog doktorata koje je djelovalo u sustavu prof. dr. sc. Ivan Karlić i prof. dr. sc. Stjepan Baloban s Katoličkoga bogoslovnog fakulteta, prof. dr. sc. Stipe Botica i prof. dr. sc. Damir Boras s Filozofskog fakulteta te prof. dr. sc. Marko Petrak s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koje je prihvatio Senat u siječnju ove godine (11 sati, Rekorat Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Neven Leskovar

poslijepodne - Mate Kovačević

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙