FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šef sirijske oporbe spreman podnijeti ostavku

BEJRUT, 17. svibnja 2012. (Hina/AFP) - Šef glavne sirijske oporbene koalicije Burhan Galijun izjavio je da je spreman podnijeti ostavku čim se imenuje novog čelnika, piše u priopćenju od četvrtka nakon kritika vezanih uz njegov reizbor dva dana ranije.

"Neću pristati biti kandidat podjele, nisam vezan uz neko radno mjesto, objavljujem da ću se povući čim se izabere novi kandidat, konsenzusom ili na novim izborima", kazao je Galijun, od utorka ponovno na čelu Sirijskog nacionalnog vijeća.

Istaknuo je, međutim, da će ostati član Vijeća, "ruku pod ruku s mladima koji se bore, mladima revolucije, dostojanstva i slobode, do pobjede", pozivajući "oporbu u svim tim oblicima da se klone podjela".

Do izjave dolazi nekoliko sati nakon što su lokalni odbori za koordinaciju koji organiziraju prosvjede na terenu u Siriji zaprijetili da će se povući iz Vijeća zbog "monopola" vlasti unutar te instance.

Vijeće se kritizira zbog velikog utjecaja Muslimanske braće u njegovim redovima te jer ne koordinira dovoljno svoje djelovanje s prosvjednicima na terenu.

Reizbor Galijuna kritizirali su aktivisti jer su ga nametnula utjecajna Muslimanska braća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙