FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Riječke ljetne noći od 19. lipnja do 24. srpnja

RIJEKA, 17. svibnja 2012. (Hina) - Riječke ljetne noći održat će se ove godine deveti put od 19. lipnja do 24. srpnja, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo.

Intendantica HNK Ivana pl. Zajca Nada Matošević-Orešković istaknula iz programa tog festivala dvije premijere koje riječki HNK priprema u koprodukcijama. Riječ je o mjuziklu "Guslač na krovu" Jerryja Bocka, koji HNK priprema zajedno s Festivalom "Opatija". Mjuzikl kao projekt svih ansambala HNK u režiji Ozrena Prohića i pod ravnanjem Igora Vlajnića izvest će se na početku festivala, 20. lipnja, na Ljetnoj pozornici u Opatiji. Time se otvara Festival mjuzikla u Opatiji.

Druga premijera je koprodukcija HNK i festivala Grada teatra iz Budve, komedija "Gostioničarka Mirandolina" Carla Goldonija. Redatelj je Jug Radivojević, a riječka premijera je 27. lipnja na otvorenome u Ulici Šime Ljubića. Ta će predstava prije Rijeke imati premijeru na festivalu u Budvi 16. lipnja.

Festival se otvara 19. lipnja nastupom trupe "Puja!" iz Španjolske sa spektaklom u zraku "Do Do Land". Ove će se godine prvi put zatvoriti na krovu Tower centra 24. srpnja.

Na programu su i mnoge reprize kazališnih uspješnica riječkoga HNK i HKD teatra, koncerti Riječke filharmonije i zbora Opere HNK Ivana pl. Zajca. Na pozornici HNK 12. srpnja otvorit će se multimedijalna izložba o stvaralaštvu scenografa Dalibora Laginje.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel izrazio je zadovoljstvo što je i ove godine, unatoč krizi, sastavljen program koji će trajati dulje od mjesec dana te što su u gradu otkrivena nova mjesta za izvedbe.

Direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa suradnju s Festivalom "Opatija" ocijenio je dobrom, dodajući da će se tako mnogim gostima u Opatiji omogućiti da se upoznaju s tim festivalom.

Organizatori Riječkih ljetnih noći su HNK Ivana pl. Zajca, grad Rijeka i Turistička zajednica grada Rijeke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙