FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pakistan pozvan na summit NATO-a

BRUXELLES, 15. svibnja 2012. (Hina/Reuters) - NATO je u utorak objavio da je na summit koji će se sljedeći tjedan održati u Chicagu uputio pozivnicu Pakistanu, uklonivši tako pritajenu prijetnju da bi tu zemlju mogao isključiti iz pregovora o budućnosti Afganistana.

"Saveznici su odlučili na summit u Chicagu, gdje će se razgovarati i o Afganistanu, pozvati pakistanskog predsjednika Asifa Alija Zardarija", izjavila je glasnogovornica NATO-a Oana Lungescu, objasnivši da će na tom sastanku biti zemlje uključene u operaciju ISAF, Japan, Rusija te zemlje regije.

"Taj će sastanak biti potvrda snažne obveze koju međunarodna zajednica ima prema narodu Afganistana i njegovoj budućnosti. Pakistan igra važnu ulogu u toj budućnosti", dodala je Lungescu.

Glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen je ranije najavio da bi Pakistan mogao biti isključen sa summmita nakon što je Islamabad odbio ponovo otvoriti opskrbne pravce prema Afganistanu. Pakistan se na to odlučio nakon što je u napadu NATO-a prošlog studenoga poginulo 24 pakistanskih vojnika. Bojkotirao je i međunarodnu konferenciju o Afganistanu održanu u prosincu u Bonnu, također u znak prosvjeda protiv zračnih napada NATO-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙