FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jovanović: više novca za obrazovanje Roma

ČAKOVEC, 15. svibnja 2012. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović rekao je danas u Čakovcu nakon sastanka sa županijskim čelnicima kako će njegovo ministarstvo osigurati dodatni novac za predškolske programe Roma.

Predškole su ključni preduvjet za školovanje Roma, a poslije i za nastavak srednjoškolskog obrazovanja, istaknuo je Jovanović.

Na sastanku sa županijskim čelnicima upoznao se s prioritetima u toj županiji izgradnji nove škole i sportske dvorane Osnovne škole Vladimira Nazora u Pribislavcu i Centra za odgoj i obrazovanje u Čakovcu.

Vidjet ćemo mogu li se škola i Centar za odgoj i obrazovanje izgraditi javno-privatnim partnerstvom ili ćemo novac morati osigurati na druge načine, rekao je ministar.

Govoreći o Međimurskom veleučilištu kao važnom segmentu za podizanje izobrazbe na višu razinu, Jovanović je potvrdio da je ono dobilo dopusnicu za pokretanje trećega studijskog programa - održivog razvoja.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o državnom plaćanju prijevoza srednjoškolcima, ministar je rekao da taj projekt kreće na jesen s početkom nove školske godine, pri čemu je naglasio da zbog socijalnog kriterija nitko ne smije biti zakinuto u školovanju.

Jovanović nije želio komentirati događaje u Hrvatskome nogometnom savezu. Rekao je samo da će novi zakon o sportu omogućiti sportskim savezima da sami rješavaju sve probleme.

Prije nekoliko dana, naveo je ministar, predstavili smo smjernice za razvoj strategije razvoja odgoja i obrazovanja, znanosti i tehnologije u Hrvatskoj. Sada počinje javna rasprava i važno nam je čuti mišljenja s terena. Povratna informacija iz ove županije vrlo je važna zbog odličnih rezultata koje međimurski učenici postižu na državnoj maturi te uspjeha prilikom upisa na fakultete, rekao je ministar.

Ministar je tijekom posjeta Međimurskoj županiji s ravnateljima srednjih i osnovnih škola iz Međimurja održao radni sastanak o reformi školstva, a posjetio je Međimursko veleučilište, Centar za odgoj i obrazovanje, Osnovnu školu Vladimira Nazora u Pribislavcu i Gimnaziju u Čakovcu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙