FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predavanje u sklopu izložbe "Liturgijsko ruho" u MUO-u

ZAGREB, 15. svibnja 2012. (Hina) - Restauratorica savjetnica Muzeja za umjetnost i obrt (MUO) Antonina Srša održat će u četvrtak, 17. svibnja, predavanje "Metode istraživanja povijesnog tekstila. Četiri kazule s izložbe Liturgijsko ruho" koje je organizirano uz izložbu "Liturgijsko ruho" iz Zbirke tekstila MUO-a.

Predavanje će biti u četvrtak, kada je MUO inače otvoren do 22 sata i kada se održavaju "Susreti u muzeju" na kojima muzejski stručnjaci i njihovi gosti, umjetnici i drugi autori razgovaraju s posjetiteljima o temama vezanim za fundus Muzeja, stalni postav ili povremene izložbe.

Izložba "Liturgijsko ruho" iz zbirke tekstila MUO-a otvorena je 28. veljače, a na njoj su predstavljeni svi povijesni stilovi u razdoblju od 13. do 19. stoljeća, ponajviše iz razdoblja baroka 17. i 18. stoljeća, te nešto rokokoa, ali i renesanse kraja 15. i prve polovine 16. stoljeća.

Odabrani su neki od najvrednijih predmeta iz fundusa muzeja koji na najbolji način ilustriraju karakteristike svakog pojedinog stila, te u kronološkom slijedu omogućuju praćenje stilskog razvoja tkanih dekorativnih motiva i vezene ornamentike. Trajanje izložbe produženo je do 19. kolovoza 2012.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙