FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ina o dopuni djelatnosti - dio djelatnosti SINACO-a integrira se u Inu

ZAGREB, 14. svibnja 2012. (Hina) - Dio dopuna djelatnosti o kojima bi u lipnju trebala odlučivati dioničari Ine na glavnoj skupštini, posebice kada je riječ o zaštiti od požara i djelatnostima privatne zaštite i detektivskih djelatnosti, Ina neće obavljati kao komercijalne djelatnosti već je to dio djelatnosti iz nadležnosti Inine tvrtke SINACO koje će se integrirati u Inu, objašnjavaju danas iz Ine.

"Što se tiče konkretno dopune vezane uz djelatnost privatne zaštite i detektivske djelatnosti, nije riječ o komercijalnom bavljenju ovim djelatnostima već će se navedenima baviti Sektor upravljanja sigurnošću društva za potrebe Ine odnosno članica INA grupe, što je do sad bilo u nadležnosti tvrtke SINACO, članici INA grupe", dodatno su objasnili iz Ine.

Ina je putem Zagrebačke burze objavila poziv za glavnu skupštinu, koja je sazvana za 19. lipnja, a na kojoj se treba odlučivati i o prijedlogu da se prošlogodišnja dobit od 1,96 milijardi kuna rasporedi u zakonske rezerve (98,3 milijuna kuna) i zadržanu dobit (1,87 milijardi kuna) te o prijedlogu dopune djelatnosti kompanije.

Skupštini Ine tako je predloženo da se, uz dosadašnje djelatnosti, unese nadopuna s još 30-ak djelatnosti, a među tim djelatnostima kojima bi se Ina mogla baviti su uz ostalo i djelatnosti vezane za zaštitu od požara, djelatnost privatne zaštite i detektivska djelatnost, itd.

U samom pozivu za skupštinu, iz Ine su vezano za dopunu predmeta poslovanja u obrazloženjima predloženih odluka tek naveli kako se dopuna predlaže sukladno poslovnim potrebama društva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙