FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nogometaši za djecu sa Downovim sindromom

ZAGREB, 14. svibnja 2012. (Hina) - Peto izdanje nogometnog humanitarnog turnira "Green Cup 2012." održat će se od 25. svibnja do 16. lipnja na središnjem terenu ŠRC Šalata, a dio prihoda namijenjen je Udruzi za sindrom Down u Zagrebu koja skrbi o 120 štićenika.

Ovaj turnir je utemeljen 2008., a osnivači su bivši hrvatski reprezentativci Silvio Marić i Miroslav Bićanić te legenda malog nogometa Korab Morina. Specifičnost turnira je što se radi o kombinaciji velikog i malog nogometa, jer se igra na terenu dimenzija 50x30 metara, sa 5-metarskim vratima.

Veleposlanik ovogodišnjeg turnira je bivši nogometaš Dinama i nekadašnji reprezentativac Belgije Branko Strupar. "Sudionik sam turnira već tri godine. Radi se o iznimno atraktivnom natjecanju, s puno golova jer je ovo jedini turnir s vratima od pet metara, a i igra se na meni najdražoj podlozi, umjetnoj travi", kazao je Strupar.

Prijave se zaprimaju do 23. svibnja kada će se održati i ždrijeb turnira, a ove godine su najavljene i momčadi iz Slovenije te Bosne i Hercegovine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙