FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šah: Anand i Gelfand remizirali u 1. partiji

MOSKVA, 11. svibnja 2012. (Hina) - Prva partija dvoboja za naslov svjetskog prvaka između Indijca Viswanathana Ananda i njegovog izazivača Izraelca Borisa Gelfanda u Moskvi završena je remijem nakon vrlo oštre igre.

Izborom otvaranja Gelfand je pokušao iznenaditi svog velikog suparnika, ali ga je Anand dočekao spreman. Servirao mu je jednu rijetko igranu, vrlo oštru varijantu u kojoj je izazivač morao rješavati složene probleme. Gelfand je reagirao principijelno, uzeo je ponuđenog pješaka, a kralja je zadržao u središtu kako bi lakše zaustavio nalet bijelih figura. Točnom igrom crni je otklonio sve prijetnje i iznudio prijelaz u nešto bolju završnicu. S obzirom da je njegova prednost bila više optičke nego stvarne prirode, za nekoliko poteza sklopljen je remi. Na konferenciji za novinare Gelfand je rekao da je pristao na podjelu boda jer nije vidio konkretne puteve kojima bi se mogao boriti za prednost.

U dvoboju za naslov prvaka Anand-Gelfand odigrat će se 12 partija, a u slučaju neodlučenog rezultata doigravat će se najprije ubrzanim, a potom i brzopoteznim tempom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙