FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždin dobio Ulicu Vjekoslava Cerovečkog

VARAŽDIN, 11. svibnja 2012. (Hina) - U varaždinskom naselju Hrašćica danas je svečano otvorena nova ulica, nastala izgradnjom stambenih zgrada iz POS programa, koja nosi ime Vjekoslava Cerovečkog, zapovjednika Zasebne postrojbe Policijske uprave varaždinske, koji je poginuo 1991. godine braneći Vukovar.

Ploču s nazivom ulice je otkrio njegov sin Valent, u nazočnosti članova obitelji, prijatelja i suboraca, predstavnika Ministarstva branitelja, Grada Varaždina i Varaždinske županije, policije i braniteljskih udruga.

„Na branitelje koji su dali živote za obranu domovine ne smije se zaboraviti i nadam se da će u Varaždinu svoju ulicu dobiti i slavna 7. gardijska brigada“, istaknuo je na prigodnoj svečanosti Stevo Šimunović, savjetnik ministra branitelja Predraga Matića.

Vjekoslav Cerovečki rođen je 1955. godine u Krapini, a djelatnik policije postao je 1975. godine. Na izvršenje službenog zadatka u Vukovar je s grupom varaždinskih policajaca upućen 11. rujna 1991. godine. Bio je zapovjednik Zasebne postrojbe Policijske uprave varaždinske, a u jeku snažnih napada na Vukovar smrtno je ranjen 18. studenoga 1991. godine u Borovom Naselju.

Identificiran je među žrtvama pokopanima na Novom vukovarskom groblju te 1998. godine sahranjen u Radoboju. Odlikovan je Spomenicom domovinskog rata te odličjima Reda Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s posrebrenim i pozlaćenim pleterom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙