FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - od subote 12. do ponedjeljka 14. svibnja

ZAGREB, 11. svibnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta od subote 12. do ponedjeljka 14. svibnja.

SUBOTA, 12. svibnja

-------------------

BUDIMPEŠTA - Mađarska stranka krajnje desnice Jobbik održat će prosvjed u Budimpešti protiv vladinih mjera štednje, Europske unije i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

NEDJELJA, 13. svibnja

---------------------

PEKING - Peti trilateralni summit Južne Koreje, Kine i Japana. Očekuje se da će južnokorejski predsjednik Lee Myung-bak, kineski premijer Wen Jiabao i japanski premijer Yoshihiko Noda razgovarati o nizu pitanja, među kojima i o nuklearnim ambicijama Sjeverne Koreje.

PONEDJELJAK, 14. svibnja

------------------------

BRUXELLES - Sastanak Vijeća za vanjske poslove i Vijeća za poljoprivredu i ribarstvo. Na prvom je najavljena ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, a na drugom zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol.

DEN HAAG - Nešto više od godinu dana od izricanja nepravomoćne presude kojom su generali Ante Gotovina i Mladen Markač proglašeni krivima i osuđeni na 24 odnosno 18 godina zatvora za zločine počinjene tijekom i nakon Oluje, pred Međunarodnim sudom za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije (ICTY) u ponedjeljak će se održati žalbena rasprava. Prema rasporedu rada na ročištu će u prijepodnevnom terminu žalbu obrazložiti obrana generala Gotovine, a u poslijepodnevnom dijelu ročišta obrana generala Markača. Obje će obrane imati po sat i pol za svoje izlaganje, a isto vrijeme dodijeljeno je i tužiteljima za odgovor na žalbe. Nakon tužitelja, obrane dvojice generala će, ukoliko žele, odgovoriti na izlaganje tužitelja i svaka je dobila po pola sata. Žalbeno vijeće predvidjelo je i mogućnost da se generali Gotovina i Markač osobno obrate sucima na kraju ročišta i za to su odvojili po 10 minuta.

BEČ - Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) nastavit će razgovore s Iranom u iranskoj diplomatskoj misiji u Beču.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙