FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Drugi Cirkuski Ulični Festival U Samoboru od 17.do 20. svibnja

ZAGREB, 11. svibnja 2012. (Hina) - U sklopu drugog Cirkuskog Uličnog Festivala U Samoboru (CU'FUS Fest) koji će se održati od 17. do 20. svibnja, mnoštvo artista – klaunova, žonglera, akrobata i muzičara iz Hrvatske i svijeta, u centru Samobora izvodit će ulične predstave, a ove godine, prvi put u Hrvatskoj, održat će se brdski spust monocikala - Croatian Unicycle Tournament (C.U.T.), najavljeno je danas iz organizacijskog tima festivala - Udruge "Antuntun", "Tontorino" i "Razbibriga".

CU'FUS počinje u četvrtak Vatrenom Paradretinom sudionika na Trgu kralja Tomislava.

Extreme CU'FUS prikazat će ekstremnije cirkuske vještine poput hodanja po žici (slackline), plesa na svili, te spust monocikala - Croatian Unicycle Tournament (C.U.T.).

Croatian Unicycle Tournament je međunarodna utrka, a okupit će brojne iskusne vozače monocikala iz Hrvatske i Europe.

Cirkuski majstori u radionicama "cufusarija" podučavat će zainteresirane svojim vještinama.

Od stranih umjetnika na CU'FUS -u će nastupizi Goma i Migui Mandalasol (Argentina), Anaspitos (Velika Britanija), Barabba (Italija) Jukebox (Austrija) i Visi-baba (Srbija). Od hrvatskih umjetnika, uz ostale, nastupit će Amixila, Klaun Marek, Nikol nikol, Kikiriki, Zvuk sjene, Vita-min, Cirkorama, Cigoman band, Ljerko i Zvekan, Fajerfal - filmski historijat cirkusa.

Crveni nosevi – klaunovi doktori i humanitarni prijatelji festivala CU'FUS, kroz kabaretski program prezentirat će svoj rad za pomoć bolesnima i ljudima koji pate, stoji u najavi organizatora.

U glazbenom dijelu dnevnog i večernjeg programa nastupit će bendovi Drvored, etnOrkestar, Tiću i Me-do te DJ-evi, a bit će otvoren muzički Chilli bar.

Posjetitelji će se moći okušati i u tradicionalnoj samoborskoj igri - natjecanju u branju kopriva.

Bit će održana i nagradna igru pod nazivom Na-Gradna. Radi se o prelasku potoka Gradne po špagi na monociklu.

Sve predstave su besplatne, a njihov raspored može se pogledati na internet stranici www.cufus.net.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙