FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Egipat: vojno vijeće smijenilo četiri ministra

KAIRO, 10. svibnja 2012. (Hina/Reuters) - Egipatska vojna vlada u četvrtak je smijenila četvoricu ministara u prijelaznoj vladi kako bi ublažila zahtjeve parlamenta, u kojem većinu čine islamisti, za izmjenama vlade koja bi trebala zemlju voditi do kraja lipnja.

"S obzirom na ograničeno vrijeme, prihvaćamo da ova vlada vodi zemlju do predsjedničkih izbora", kazao je Esam el-Erian, zamjenik čelnika Muslimanskog bratstva i Stranke pravednosti (FJP).

Muslimansko bratstvo je ustrajno pozivalo vojno vijeće da smijeni premijera Kamala al-Ganzurija i imenuje novu vladu koja će biti odraz rezultata parlamentarnih izbora, što su generali odbijali učiniti.

Smjena ministara, tvrdi Erian, "pokušaj je da se smanje napetosti između parlamenta i vlade". Smijenjeni su ministri visokog školstva, kulture, rada i parlamentarnih poslova. Nitko od novih ministara nije član Muslimanskog bratstva.

Vojno vijeće bi vlast novom predsjedniku trebalo predati krajem lipnja.

Egipćani glasuju 23. i 24. svibnja u prvom krugu predsjedničkih izbora. Očekuje se da će o pobjedniku odlučivati drugi krug između dvaju vodećih kandidata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙