FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak 11. svibnja

ZAGREB, 10. svibnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 11. svibnja.

ZAGREB - Američki veleposlanik u Hrvatskoj James B. Foley održat će govor na Hrvatskom vojnom učilištu "Petar Zrinski" na temu "Uoči NATO summita" (u 10 sati, Hrvatsko vojno učilište, Ilica 256b).

BRUXELLES - Završni dan dvodnevnog sastanka Vijeća za obrazovanje, mlade, kulturu i sport na kojem kao promatrači sudjeluju potpredsjednica hrvatske vlade Milanka Opačić, ministrica kulture Andrea Zlatar-Violić i zamjenica ministra za obrazovanje Marija Lugarić. U petak prije podne okupit će se ministri obrazovanja, koji će razgovarati o prijedlogu uredbe za novi program "Erasmus za sve" za razdoblje 2014.-2020.

Na sastanku Vijeća ministara zaduženih za mlade, koji počinje u petak popodne, sudjelovat će potpredsjednica vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić. Ministri će razgovarati o mogućim mjerama za rješavanje gorućeg problema visoke nezaposlenosti mladih. Oko 20 posto mladih u dobi između 15 i 24 godine u Europskoj uniji nema posao, a u nekim zemljama stopa nezaposlenosti među njima doseže 50 posto.

PEKING - Kineski ministar vanjskih poslova Yang Jiechi bit će domaćin sastanka Vijeća ministara vanjskih poslova Šangajske organizacije za suradnju (SCO) čije su članice Rusija, Kina, Uzbekistan, Kazahstan, Kirgistan i Tadžikistan, a promatrači Indija, Pakistan, Iran, Mongolija.

Dežurni:

Noć: Vedrana Larva

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Damir Muštović

Navečer: Srđan Baković

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙