FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić u posjetu Udruzi roditelja "Zajednica susret"

ZAGREB, 9. svibnja 2012. (Hina) - U povodu 20. obljetnice otvaranja prve hrvatske terapijske zajednice za prevenciju i tretman ovisnosti o drogama u Cisti Velikoj i 10.obljetnice rada zagrebačke Udruge roditelja "Zajednica susret", zagrebački gradonačelnik Milan Bandić posjetio je danas savjetovalište "Zajednice Susret" u zagrebačkom Cvjetnom naselju.

Nakon obilaska prostorija Udruge, gradonačelnik Bandić i pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje Zvonimir Šostar razgovarali su s roditeljima ovisnika i predsjednicom "Zajednice Susret", Bernardicom Juretić koja mu je uručila zahvalnicu za dosadašnju pomoć i razumijevanje problema ovisnosti.

"Svakome se može dogoditi da krene stranputicom, ali važno je što prije vratiti se, a u tome pomažu ovakve udruge", rekao je gradonačelnik Bandić koji je obećao pomoći zagrebačkoj Udruzi roditelja "Zajednice susret" u obnovi fasade prostorija na Cvjetnom naselju.

Juretić je istaknula problem nezaposlenosti ovisnika nakon prolaska kroz proces odvikavanja koji zbog predrasuda društva ne mogu naći posao.

"Poslodavci su vrlo često skeptični i radije neće zaposliti bivšeg ovisnika, nego iskoristiti poticaje koje dobivaju ukoliko ga zaposle", rekla je Juretić dodavši da u zajednici imaju djelatnika koji se isključivo bavi resocijalizacijom ovisnika i pomaže im pri pronalasku posla, prekvalifikacija, završavanja škole i fakulteta i slično.

Humanitarna organizacija "Zajednica Susret" udruga je koja se bavi prevencijom i izvanbolničkim tretmanom bolesti ovisnosti. Registrirana je i djeluje od 1992. godine kao prva ove vrste na području Hrvatske, a njezino djelovanje temelji se na socijalnom programu "Projekt čovjek". Program rehabilitacije u zajednici traje dvije godine uz šest mjeseci resocijalizacije.

Udruga roditelja "Zajednica Susret" u Zagrebu osnovana je 2001., a radi na prevenciji ovisnosti i pomoći ovisnicima te njihovim obiteljima. Udrugu su osnovali roditelji ovisnika i ovisnica o psihoaktivnim sredstvima s područja Zagreba i Zagrebačke županije koji organiziraju savjetovališta za prevenciju ovisnosti, održavaju grupe samopomoći za članove obitelji, pomažu ovisnicima u pripremi za odlazak na psihosocijalnu rehabilitaciju u terapijsku zajednicu te pružaju podršku u fazi resocijalizacije.

U savjetovalište se godišnje javi tristotinjak osoba te se obavi više od tisuću individualnih razgovora s ovisnicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙