FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenska Krka s prihodom od 273 milijuna eura u prva tri mjeseca

LJUBLJANA, 10. svibnja 2012.(Hina) - Slovenska farmaceutska grupa "Krka" iz Novog Mesta u prvom je kvartalu ove godine ostvarila 273,5 milijuna eura prihoda od prodaje, šest posto više nego u istom razdoblju lani, izjavio je u četvrtak na konferenciji za novinare u Novom Mestu predsjednik uprave Jože Colarič.

U prva tri mjeseca "Krka" je ostvarila dobit od 48,6 milijuna eura čime je za jedan posto premašena dobit iz prvog lanjskog kvartala.

U Novom Mestu kompanija će ove godine započeti s 200 milijuna eura vrijednom investicijom u program " Notol 2", kojim sadašnju proizvodnju od deset milijuna kapsula i tableta namjeravaju povećati na 14,5 milijuna, najavio je Colarić.

S 29 posto udjela u ukupnoj prodaji najveće tržište slovenskog farmaceuta i dalje je istočna Europa, ali je najveći rast prodaje, od čak 32 posto u prva tri mjeseca 2012., zabilježen u zapadnoj Europi i na prekomorskim tržištima.

O isplati dividendi "Krkini" dioničari odlučivat će na skupštini u srpnju, a uprava predlaže da dividenda po dionici bude 1,5 eura, rekao je Colarič.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙