FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dobit Teva Pharme u prvom tromjesečju viša 13 posto

TEL AVIV, 9. svibnja 2012. (Hina/Reuters) - Najveći proizvođač generičkih lijekova u svijetu, izraelski Teva Pharmaceutical Industries izvijestio je u srijedu da mu je dobit u prvom tromjesečju povećana 13 posto zahvaljujući snažnoj prodaji brendiranih lijekova američke tvrtke Cephalon koju je Teva kupila prošle godine.

Izraelska kompanija, u čijem je vlasništvu i hrvatska Pliva, izvijestila je u srijedu da joj je neto dobit u tromjesečnom razdoblju zaključno s 31. ožujka poskočila na 859 milijuna dolara ili 97 centi po dionici. U prvom lanjskom tromjesečju iznosila je 761 milijun dolara ili 84 centa po dionici.

Prilagođena dobit koja ne uključuje troškove akvizicija i preustroja, kao ni povećanje zaliha u vrijednosti 56 milijuna dolara povezano s kupovinom Cephalona, iznosila je 1,47 dolara po dionici.

Prihodi su u promatranom razdoblju porasli oko 25 posto i iznosili su 5,1 milijardu dolara.

Tevine je rezultate u prvom tromjesečju podupro 54-postotni skok prihoda od prodaje brendiranih lijekova, na 2,1 milijardu dolara. Najveći dio tog iznosa otpada na prodaju Cephalonovih proizvoda, poput lijeka za poremećaje spavanja Provigil.

Prihodi od prodaje generičkih lijekova porasli su 12 posto, na 2,6 milijardi dolara.

U razdoblju od siječnja do kraja ožujka Teva je zabilježila 46-postotni skok prodaje na američkom tržištu, čime je amortiziran 2-postotni pad na europskim tržištima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙