FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dječji likovni radovi u Mimari

ZAGREB, 9. svibnja 2012. (Hina) - Dvanaesta po redu izložba najuspješnijih dječjih likovnih radova pristiglih na nacionalni natječaj u dječjem likovnom stvaralaštvu pod nazivom "Tradicija i suvremenost – Biološka raznolikost Republike Hrvatske u likovnom izričaju djece" otvara se u subotu, 12. svibnja u Muzeju Mimara, priopćeno je iz Udruženja hrvatskih učitelja likovne izobrazbe (UHULI) .

Projekt se temelji na projektu Phare EU/123526/D/ser/Hr - institucionalno jačanje i provedba ekološke mreže Natura 2000 u Hrvatskoj. Jedan od pet specifičnih ciljeva ovog projekta je i podizanje javne svijesti, u čemu participira projekt "Tradicija i suvremenost - Biološka raznolikost Republike Hrvatske u likovnom izričaju djece", navodi se u priopćenju.

Natječaju se odazvalo 225 osnovnih škola i 8 centara za djecu s posebnim potrebama a pristiglo je 2326 učeničkih radova, od kojih su 343 rada odabrana za izložbu koja će se moći razgledati do 24.svibnja.

O interpretativnosti pristiglih uradaka i uspješnosti u realizaciji ovogodišnjeg zadatka - likovno izražavanje i isticanje nacionalnog bogatstva naše prirodne baštine, te biološke raznolikosti i načinima života u prirodi - odlučivalo je peteročlano Povjerenstvo za prosudbu, na čelu s predsjednikom UHULI-ja Emilom Robertom Tanayem, profesorom Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Povjerenstvo za prosudbu odabralo je najbolje radove, dodijelilo 16 nagrada i 22 pohvale učenicima te diplome likovnim pedagozima i školama.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske već je 12 godina pokrovitelj projekta i izložbe, te ga preporučuje svim osnovnim školama u Hrvatskoj i Centrima za odgoj i obrazovanje, ističe se u priopćenju koje je potpisao predsjednik UHULI-ja Emil Robert Tanay.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙