FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prihodi RTL Groupa povećani zahvaljujući boljim rezultatima u Njemačkoj i Francuskoj

FRANKFURT, 9. svibnja 2012. (Hina/Reuters) - Najveća europska komercijalna tv-postaja RTL Group izvijestila je u srijedu da je u prvom tromjesečju zabilježila rast prihoda budući da je oglašavanje na francuskom i njemačkom tržištu nadoknadilo kontinuirani pad u južnoj i istočnoj Europi.

Tvrtka, u većinskom vlasništvu medijskog konglomerata Bertelsmanna, priopćila da su joj prihodi u tom tromjesečnom razdoblju iznosili 1,32 milijarde eura, što znači da su bili 6,3 posto viši nego u istom lanjskom razdoblju.

Dobit prije kamata poreza i amortizacije (EBITA) ostala je nepromijenjena u odnosu na isto razdoblje lani i iznosila je 1¸91 milijun eura.

"Tržišta oglašavanja u prvom tromjesečju 2012. odražavaju stanje u nacionalnim gospodarstvima koja nastoje prebroditi dužničku krizu u eurozoni", stoji u priopćenju kompanije.

Također su izvijestili da je tržište tv-oglašavanja u Njemačkoj znatno poraslo, dok je u Francuskoj bilo tek blago iznad prošlogodišnje razine.

"Tržišta u Nizozemskoj i Belgiji zabilježila su pad dok je u južnoj i istočnoj Europi njihov pad bio snažan", dodaje se u priopćenju.

RTL danas posjeduje 46 televizijskih kanala i 29 radiostanica u devet europskih zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙