FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za utorak, 8. svibnja

ZAGREB, 8. svibnja 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za utorak, 8. svibnja koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović nazočit će konferenciji "Zagreb+20: Prošlost i budućnost politike održivog razvoja", koju je organizirala Zelene akcije u suradnji s Uredom zaklade Heinrich Böll u Hrvatskoj (9,30 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2). Predviđeno je obraćanje Predsjednika Republike.

ZAGREB - Predstavljanje analitičkog dokumenta "Analiza stanja prava djece i žena u Hrvatskoj" koje organizira Ured UNICEF-a za Hrvatsku u suradnji s Hrvatskim saborom (11 sati, Hrvatski sabor, Mala vijećnica, Trg sv. Marka 6). Dokument donosi presjek i nove uvide u dostupne i postojeće podatke o pravima djece i žena, a temeljna mu je svrha pomoći pri izradi novih politika i propisa. Dokument je izradio multidisciplinarni tim Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar na čelu s voditeljicom projekta Andrejom Brajšom Žganec, a uz veliku podršku i pomoć tijela državne uprave Republike Hrvatske. Na predstavljanju će, osim voditeljice projekta, govoriti predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Lora Vidović, pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić i recenzentica Marina Ajduković.

SPLIT - Šef Delegacije Europske unije u Hrvatskoj, veleposlanik Paul Vandoren s potpredsjednikom Vlade i ministrom regionalnog razvoja i fondova EU-a Branko Grčić u sklopu obilježavanja Europskog tjedna u Splitu sastat će se sa splitsko-dalmatinskim županom Antom Sanaderom te gradonačelnikom Željkom Kerumom (9,30 sati).

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predstavnice udruga Autonomna ženska kuća i Ženska kuća sada, Valentina Andrašek i Marijana Zrinka Jegrišnik, potpisat će Ugovor o financijskoj potpori za rad dva savjetovališta – skloništa za žene i njihovu djecu, žrtve nasilja u obitelji (10 sati, zgrada Gradske uprave, Trg S. Radića 1).

ZAGREB - Saslušanjem novih svjedoka nastavit će se suđenje bivšem savjetniku u MUP-u Tomislavu Merčepu, optuženom da je kao zapovjednik pričuvne postrojbe MUP-a smještene u Pakračkoj poljani i dijelom u paviljonu na Zagrebačkome velesajmu naredio nezakonita uhićenja 52 osobe te mučenja i ubojstva 43 civila sa zagrebačkoga, kutinskoga i pakračkog područja od 8. listopada do sredine prosinca 1991. (9,30 sati, Trgovački sud, dvorana 100, Petrinjska 8).

ZAGREB - Na zagrebačkom Županijskom sudu trebalo bi početi suđenje bivšem predsjedniku Hrvatske elektroprivrede (HEP) Ivanu Mravku i četvorici rukovoditelja tog javnog poduzeća u "slučaju" Rade Buljubašića. Optužene se tereti da su tog povratnika iz Australije fiktivno zaposlili i priskrbili mu nezakonitu korist veću od 600 tisuća kuna, a svoje poduzeće oštetili za oko 760 tisuća kuna. Buljubašić je navodno četiri godine primao plaću od HEP-a te od te državne tvrtke po povlaštenoj cijeni kupio stan. Suđenje je trebalo početi u veljači, no odgođeno je zbog nedolaska dvojice optuženih Željka Dorića i Antuna Crnića koji su izostanak opravdali zdravstvenim tegobama (9 sati, Zrinjevac 5).

ŠIBENIK - Na Općinskom sudu u Šibeniku počinje suđenje zagrebačkom poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću, optuženom da je 16. kolovoza prošle godine pored otočića Maslinovik, u primoštenskom akvatoriju, svojom motornom jahtom "Santa Maria" usmrtio bračni par iz Italije. U optužnici koju je podignulo Državno odvjetništvo stoji kako je poduzetnik, vozeći prebrzo i preblizu obali, te ne obraćajući pažnju na okolni pomorski promet, pramcem svoga glisera naletio na lijevi krmeni dio trupa jedrilice na kojoj su se nalazili Talijani. Poduzetnik bi se pred Općinskim sudom trebao očitovati o krivnji, a sud bi trebao odlučiti hoće li suđenje biti otvoreno za javnost (10 sati, Općinski sud, Stjepana Radića 81).

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Hrvatsko proljeće 40 godina poslije" (14 sati, Filozofski fakultet, Ivana Lučića 3). Nakon uvodnog obraćanja dekana Filozofskog fakulteta Damira Borasa i pročelnika Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta Damira Agičića, knjigu će predstaviti Josip Šentija, Antun Vujić te urednik knjige Tvrtko Jakovina.

ZAGREB - Utakmica 13. kola Lige za prvaka PH za košarkaše, Zagreb - Zadar (19.00 sati).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙