FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svjetski stolnotenisači ponovno u Domu sportova

ZAGREB, 7. svibnja 2012. (Hina) - Zagreb Open ili međunarodno prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu održat će se, nakon petogodišnje stanke, u zagrebačkom Domu sportova od 24. do 27. svibnja.

"Međunarodni stolnoteniski savez (ITTF) pokrenuo je ove godine seriju turnira, a na prvom iz tzv. europsko-afričke serije, koji će se održati u Zagrebu i koji će se bodovati za svjetsku rang-listu, dosad je prijavljeno 162 igrača iz 25 država. Kako se istodobno u Šangaju održava Pro Tour iz svjetske serije na kojem će biti najbolji Kinezi i Kineskinje, onda ovaj turnir dobiva dodatnu pozornost jer na njemu neće 'harati’ kineski igrači, već stolnotenisači sa svih kontinenata" kazao je u ponedjeljak na konferenciji za novinare predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza Zlatko Pospiš.

Savjetnik u HSTS-u Herman Vukušić iznio je podatak kako je 2007. finalne svjetskog prvenstva u stolnom tenisu, koje je također održano u Domu sportova, samo u Kini putem interneta i TV pratilo čak 456 milijuna ljudi. "Naravno da se Zagreb Open neće ni približiti tim brojkama, ali će se cijeli turnir moći pratiti u internetskom prijenosu na ITTF-ovim stranicama", kazao je Vukušić.

Od 162 prijavljenih natjecatelja 109 je muškaraca i 53 igračice. Od hrvatskih predstavnika prijavljeni su: Tamara Boroš, Andrej Gaćina, Ruiwu Tan, Tomislav Kolarek, Roko Tošić, Tomislav Zubčić. Od naših igrača najbolje rangiran (58) je Andrej Gačina, a službena promotorica turnira Sandra Paović posebno je istakla snagu mađarske ženske reprezentaciju koja dolazi u najboljoj postavi: Pota, Lovas i Toth.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙