FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Osječko-baranjskoj županiji poboljšano stanje sigurnosti u prometu

OSIJEK 7. svibnja 2012.(Hina) - Stanje sigurnosti prometa u Osječko-baranjskoj županiji u prva četiri mjeseca ove godine nadmašuje rezultate iz prošle godine koja je za to razdoblje bila najsigurnija u posljednjih 50-tak godina, izvijestili su predstavnici osječko-baranjske Policijske uprave (PU) na današnjoj redovitoj konferenciji za novinare.

Glasnogovornik PU Marko Ćaleta kazao je kako su u prva četiri mjeseca ove godine zabilježene 573 prometne nesreće, što je 68 nesreća manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Ove je godine bilo pet nesreća s poginulim osobama, za dvije manje, 192 nesreće s ozlijeđenim osobama ili za 10 nesreća manje, te 376 nesreća s materijalnom štetom, što je 56 manje nego u prva četiri mjeseca prethodne godine, rekao je Ćaleta.

Dodao je kako je u prva četiri mjeseca ove godine u prometnim nesrećama poginulo pet osoba što je dvije osobe manje, 45 osoba je teško ozlijeđeno, što je šest osoba manje, a 237 osoba je lakše ozlijeđeno, odnosno 26 osoba manje nego u istom razdoblju prethodne godine.

Napomenuo je kako je ovo jedna od rijetkih godina, u kojoj su dva mjeseca protekla bez poginulih osoba u prometu, budući da u veljači i travnju nije bilo smrtno stradalih uz prometnim nesrećama.

Ćaleta je kazao da je u Hrvatskoj prije 40-tak godina u prometnim nesrećama godišnje smrtno stradavalo oko 1500 ljudi, a ta je brojka danas trostruko manja.

"Nadamo se da će ova godina biti u standardima Europske unije i to onih zemalja koje imaju najsigurniji cestovni promet, poput Velike Britanije ili Nizozemske", rekao je Ćaleta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙