FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tadićeva koalicija vodi u Beogradu i u Vojvodini

BEOGRAD, 7. svibnja 2012. (Hina) - Na srbijanskim lokalnim izborima održanim u nedjelju zamjenik predsjednika srbijanske Demokratske stranke (DS) i aktualni gradonačelnik Beograda i Dragan Đilas osvojio je sa svojom listom ''Izbor za bolji Beograd'' najveći broj glasova za Skupštinu grada Beograda, objavila je u nedjelju kasno navečer Gradska izborna komisija (GIK).

Izborna lista koju predvodi Đilas trebala bi, kako navodi srbijanska agencija Beta prenoseći podatke GIK-a, na temelju podataka s 11,6 posto mjesta na kojima su birači glasovali, osvojiti 52 od ukupno 110 odborničkih mjesta u Skuštini grada Beograda.

Na drugom je mjestu, po podacima GIK-a, lista ''Pokrenimo Beograd – Tomislav Nikolić'' s osvojenih 24,3 posto glasova i trebalo bi joj pripasti 35 odborničkih mjesta.

Lista koju predvodi Socijalistička partija Srbije (SPS) Ivice Dačića može računati na 9,59 posto glasova, odnosno 13 odborničkih mjesta, u gradskoj skupštini bit će i odbornici Demokratske stranke Srbije s 10 odbornika, a s 4,88 posto glasova blizu minimalnog cezusa od pet posto za ulazak u skupštinu je lista ''Preokret – Čedomir Jovanović''.

U nedjelju su također održani pokrajinski izbori u Vojvodini o kojima se Pokrajinska izborna komisija još nije oglasila, a potpredsjednik srbijanske Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić je, u izjavi koju prenose mediji, rekao kako ta stranka vodi s osvojenih 21,17 posto glasova.

Kako se navodi, za DS-om slijedi Srpska napredna stranka (SNS) Tomislava Niklića s 18,1 posto, Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenada Čanka sa 11,15 posto i SPS Ivice Dačića s 11,14 posto.

Prema podacima Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) s obrađenih 11 posto biračkih mjesta, na lokalnim izborima u Novom Sadu vodi Demokratska stranka s 19,72 posto glasova, a slijedi LSV sa 16,44 posto i Srpska napredna stranka (SNS) sa 16,01 posto glasova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙