FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beckham najbogatiji sportaš Velike Britanije i Irske

LONDON, 6. svibnja 2012. (Hina/Reuters) - Sportski uspjesi bivšeg kapetana engleske nogometne reprezentacije Davida Beckhama i njegova privlačnost sponzorima osigurala mu je bogatstvo od 160 milijuna funti (259 milijuna dolara) zahvaljujući kojem se našao na vrhu ljestvice najbogatijih sportaša koju je objavio "Sunday Times".

Beckham (37) trenutačno igra u američkom nogometnom klubu LA Galaxyju i jedan je od 48 nogometaša, bivših i sadašnjih, koji su se našli na listi najbogatijih sporataša u Velikoj Britaniji i Irskoj.

Londončanin rođenjem, Beckham se nada da će biti uvršten u olimpijsku reprezentaciju Velike Britanije i nastupiti na olimpijskim igrama ovo ljeto.

"Sunday Times" je također stavio Beckhama na deseto mjesto liste najbogatijih svjetskih sportaša, na kojoj je prvo mjesto pripalo golf igraču Tigeru Woodsu, čije se bogatstvo procjenjuje na 538 milijuna funti.

Woodsa na toj listi slijede njemački vozač Formule Michael Schumacher i bivši košarkaš Michael Jordan.

Ruska tenisačica Maria Šarapova je najbogatija svjetska sportašica, vrijedna 55 milijuna funti. Šarapova je, kao i Beckham, povećala svoje bogatstvo ostvareno bavljenjem sportom luksuznim ugovorima s modnim kućama.

Ni jedan sadašnji britanski ili irski plivač, biciklist ili atletičar nije našao mjesto među prvih sto, što bi se moglo promijeniti nakon olimpijskih Igara. Među 100 najbogatijih sportaša Velike Britanije i Irske također nema ni jedne sadašnje ili bivše sportašice.

Iza Beckhama na drugom mjestu najbogatijih sportaša Irske i Velike Britanije našao se bivši rugby igrač Paul Caddick, koji sada posjeduje građevinsku tvrtku i predsjednik je rugby kluba Leeds Rhinos.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙