FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Protokol o suradnji Zagrebačkog velesajma i Jadranskog sajma Budva

ZAGREB, 4. svibnja 2012. (Hina) - Potpisivanjem "Protokola o suradnji" Zagrebačkog velesajma (ZV) i Jadranskog sajma Budva uspješno je završena trilogija prezentacija Programa sajmova ZV-a u regiji, započeta u ožujku u Beogradu te nastavljena u travnju u Sarajevu, objavljeno je na mrežnim stranicama Zagrebačkoga holdinga.

U izaslanstvu Zagrebačkog holdinga bili su predsjednik Uprave Ivo Čović, voditelj podružnice Zagrebački velesajam Milan Trbojević, direktorica Sektora za sajmove Vesna Cvitanović i voditelj sajamskih projekata Nautika i Interliber Zoran Ušurić. Crnogorske gospodarstvenike predvodio je predsjednik Zanatsko-preduzetničke komore Crne Gore Vojislav Delić u pratnji brojnih poduzetnika zainteresiranih za izlaganje na Zagrebačkom velesajmu.

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović, kako se navodi, smatra da je osnovni cilj te prezentacije intenziviranje poslovne suradnje zemalja u regiji kroz prezentiranje projekata i proizvoda na Velesajmu, čime poslovanje postaje bitno lakše i uspješnije.

Uoči potpisivanja protokola, generalni konzul Republike Hrvatske u Crnoj Gori Božo Vodopija ustvrdio je kako je sporazum o suradnji Zagrebačkog velesajma i Jadranskog sajma u Budvi, iznimno važan događaj.

"Sajmovi nude jedinstvenu priliku uspostavljanja novih ali i obnove starih veza. Robna razmjena između dvije države u prošloj godini iznosila je 120 milijuna eura, od čega je 80 milijuna hrvatski izvoz u Crnu Goru, dok je crnogorski izvoz u Republiku Hrvatsku, iznosio 40 milijuna eura. Rekordna je bila 2008. kada je robna razmjena između država iznosila oko 180 milijuna eura", istaknuo je Vodopija.

Program sajmova Zagrebačkog velesajma predstavila je direktorica Sektora za sajmove ZV-a Vesna Cvitanović, istaknuvši kako je poslovno učinkovitije ako se gospodarstvenici odluče za kolektivni nastup, prvenstveno u terminu koji je tradicionalno predviđen za predstavljanje kolektivnih nastupa stranih zemalja, od 19. do 23. rujna.

"Zagrebački velesajam nudi izlagačima iz Crne Gore dodatne pogodnosti, što znači smanjenje cijene izložbenog prostora, oglasnih prostora i ostaloga", navela je Cvitanović.

U sklopu službenog posjeta Crnoj Gori izaslanstvo Zagrebačkog holdinga posjetilo je i Jadranski sajam nautike u Tivtu, gdje su voditelj podružnice Zagrebački velesajam Milan Trbojević i izvršni direktor Jadranskog sajma Rajko Bujković i potpisali "Protokol o suradnji".

Goste iz Hrvatske kroz sajam nautike, smještenog u novoj oazi luksuza tivatskog Porta Montenegra proveo je direktor sajma Rajko Bujković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙