FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Komorowski: "Neprikladni" pozivi na bojkot Eura-2012 u Ukrajini

VARŠAVA, 2. svibnja 2012. (Hina/AFP) - Pozivi na bojkotiranje Eura-2012 u Ukrajini su u potpunosti neprikladni, ocijenio je u srijedu poljski predsjednik Bronislaw Komorowski čija je zemlja suorganizator tog natjecanja.

"Smatram da su pozivi na bojkotiranje u potpunosti neprikladni u vezi stanja u Ukrajini", rekao je poljski predsjednik u razgovoru na državnoj televiziji TVP1.

"U raznim zemljama starih demokracija bilo je presuda i otpužbi šefova država i vlada, ali ništa od toga nije dovelo do bojkotiranja te vrste natjecanja", rekao je Komorowski i naveo povijesne primjere međunarodnog bojkota Olimipijskih igara u Moskvi i Pekingu.

Ocijenio je da se radi o učinku rata koji je Rusija počela u Afganistanu i krvave represije slobodarskih težnji Tibetanaca. "Bilo je krvoprolića i masovnih uhićenja. Stanje u Ukrajini je različito", zaključio je.

Nekoliko zemalja Europske unije je posljednjih dana izrazilo zabrinutost stanjem bivše premijerke Julije Timošenko koja štrajka glađu u znak prosvjeda protiv nasilja kojem je bila izložena u zatvoru.

Euro-2012. zajedno organiziraju Poljska i Ukrajina i počet će 8. lipnja na državnom stadionu u Varšavi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙