FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DUZS darovao vatrogasno vozilo DVD-u Lovinac

ZAGREB, 2. svibnja 2012. (Hina) - Ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) dr. sc. Jadran Perinić uručio je danas u Lovoncu ključeve vatrogasnog vozila UNIMOG predsjedniku lovinačkog dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Andriji Ostoviću.

Riječ je o donaciji koju je DUZS-u omogućila ušteda jer ove godine vatrogasci s kontinenta neće dolaziti u Lovinac tijekom ljetne požarne sezone, a DVD Lovinac prvi je primjer takve prakse jačanja lokalnih dobrovoljnih vatrogasnih društava, priopćio je DUZS.

Ravnatelj Perinić istaknuo je da su vatrogasci najoperativnija snaga sustava zaštite i spašavanja na terenu te da izlažu opasnosti svoje živote kako bi spasili tuđe živote i imovinu. Poručio je da će DUZS i dalje pomagati jačanje lokalnih snaga zaštite i spašavanja te izrazio nadu da će DVD Lovinac ovu pomoć države znati dobro iskoristiti za napredak društva.

Andrija Ostović izrazio je zadovoljstvo zbog, kako je rekao, "pravične odluke da se pomoć dade mjestu koje to objektivno treba" i u ime svih zahvalio na iskazanomu dobročinstvu. Obećao je da će lovinački vatrogasci biti spremniji još bolje i svrhovitije raditi zakonom propisane zadaće i tako još više pomoći društvu toga kraja.

Načelnik općine Lovinac Danijel Jurjević istaknuo je važnost vatrogastva za lokalnu upravu te ukazao na uspješnu suradnju s pročelnikom Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Gospić Josom Živkovićem, čiji je plod i osnivanje DVD-a Lovinac. Zahvalio je ravnatelju Periniću što je prepoznao važnost i potrebu jačanja lokalnih dobrovoljnih društava kako bi oni mogli učinkovito štititi živote i imovinu tijekom cijele godine.

Nakon primopredaje ključeva, vatrogasno vozilo blagoslovio je fra Božo Aničić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙