FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren 4. sajam agroturizma u Skradinu

SKRADIN, 30. travnja 2012. (Hina) - Više od 120 izlagača iz Hrvatske i BiH predstavlja svoje proizvode na 4. Sajmu agroturizma koji je u organizaciji Županije šibensko-kninske i županijske Regionalne razvojne agencije danas otvoren u Skradinu.

Županija partner dvodnevnog sajma je Koprivničko-križevačka županija, a gosti sajma su obrtnici i poljoprivrednici iz Tuzlanskog kantona iz BiH, iz Udruženja obrtnika “Stari i umjetnički zanati”, koji izlažu svoje proizvode.

Prema riječima šibensko-kninskoj župana, Gorana Pauka, nakana Sajma agroturizma je povezivanje proizvođača autohtonih poljoprivrednih proizvoda i suvenira s djelatnicima u turizmu kao i razvoj ruralnih krajeva. Na taj način, naglasio je, domaći proizvodi plasirat će se na turističko tržište i predstaviti turistima.

Šibensko-kninski župan istaknuo je zadovoljstvo što je Sajam agroturizma ove godine, unatoč recesiji, okupio tridesetak proizvođača više nego lani.

Sajam je i prodajni, a uz nastup brojnih poljoprivrednih proizvođača, sajamskom ugođaju pridonijet će i brojna kulturno-umjetnička društva. Kako je najavljeno, danas će u sklopu Sajma biti organizirana i radionica kušanja maslinovog ulja od sorte krvavica u usporedbi s drugim uljima, a u utorak će radionica biti posvećena vinu maraštini.

Organizatori Sajma agroturizma su, uz Šibensko-kninsku županiju i županijske Regionalne razvojne agencije Šibensko-kninske županije, također županijska Obrtnička komora, Županijskom komorom Šibenik, Grad Skradin i županijska Turistička zajednica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙