FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SIK o Končarovoj izjavi

PULA, 27. travnja 2012.(Hina) - Predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić ocijenio je na današnjoj konferenciji za novinare u Puli neprimjerenom nedavnu izjavu poduzetnika Danka Končara, koji je "izrazio sumnju da će Brodogradilište Uljanik smetati gostima marine i hotela koje kani izgraditi na Svetoj Katarini i Monumentima u sklopu projekta 'Brijuni rivijera'".

"Žalosti nas činjenica da nijedna od relevantnih institucija u Puli i Istarskoj županiji nije reagirala na tu izjavu jer šutnja znači odobravanje. Nepojmljivo je da tom biznisu, koji će zaposliti 146 radnika, smeta kompanija koja ima tri tisuće zaposlenih i dvije tisuće kooperanata", istaknuo je Bulić.

Povjerenik Sindikata Istre i Kvarnera u Uljaniku Rajko Kutlača rekao je kako ga ta izjava podsjeća "na nedavne izjave pojedinih lokalnih političara o tome kako Uljanik treba preseliti iz Pule".

"Ne treba trošiti riječi na to što zapravo Uljanik znači za Pulu. Da u gradu nema škvera, Vodnjan bi bio glavni grad Istre, a Pula bi bila mala provincija s 900 stanovnika", dodao je Kutlača.

Ustvrdio je kako Končar u Pulu dolazi po preporuci "istarskoga političkog establišmenta" te da se dosad, kako je rekao, "pokazao više kao trgovac nekretninama, nego kao gospodarstvenik koji nešto stvara".

Po njegovim riječima, Končarova izjava ne ide u korist Uljanika te zato očekuje reakciju uprave tog brodogradilišta.

Za reakciju grada Pule smatra da ju je, "iluzorno očekivati".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙