FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadarska Akcija mladih odustala od referenduma za ukidanje prireza

ZADAR, 27. travnja 2012. (Hina) - Zadarska Akcija mladih odustala je od prikupljanja potpisa za referendum o ukidanju prireza kojega je grad Zadar uveo od 1. travnja ove godine.

Također je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj ispred Gradske vijećnice u Zadru najavila podizanje kaznene prijave protiv gradonačelnika Zvonimira Vrančića.

"Kako bismo poštedjeli građane i naše članove od maltretiranja kojem su bili izloženi tijekom prikupljanja potpisa za referendum za ukidanje prireza, što je kulminiralo mojim uhićenjem i privođenjem u policiju, obustavljamo daljnje prikupljanje potpisa", rekao je predsjednik Akcije mladih Ante Rubeša.

"Gradonačelnikova teza da je normalno su građani protiv prireza, jer im se uzima, ne drži vodu, budući da su građani ovoga grada na svakom referendumu za nekadašnje samodoprinose, glasali ZA", kazao je Rubeša, dodavši da građani nisu protiv prireza kao takvog, već protiv načina na koji je uveden i načina na koji se troši novac iz gradskog proračuna.

Rubeša je također rekao da su protiv gradonačelnika Vrančića podnijeli kaznenu prijavu jer je, kako je ustvrdio, nezakonito skratio rok za prikupljanje potpisa s 15 na sedam dana.

Najavio je i da će borbu za demokratsko pravo građana za izjašnjavanje putem referenduma nastaviti isključivo pravnim putem, te da namjeravaju pobiti gradonačelnikovu protuzakonitu odluku.

Aktivisti Akcije mladih počeli su prikupljati potpise prošle subote, a unatoč tome što im je Gradska uprava odobrila samo Branimirovu obalu, oni su postavili svoj štand i na središnjem zadarskom Narodom trgu, nakon čega su ih komunalni redari uz pomoć policije udaljili s tog trga, a predsjednika Antu Rubešu odveli na obavijesni razgovor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙