FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Janaf: pad dobiti za nešto više od 10 posto, uz stabilne prihode

ZAGREB, 27. travnja 2012. (Hina) - Jadranski naftovod (Janaf) u prvom ovogodišnjem tromjesečju ostvario je blagi rast ukupnih prihoda, ali i pad dobiti za nešto više do 10 posto.

Ukupni prihodi Janafa u tome razdoblju dosegnuli su 102,3 milijuna kuna, što je za 1,7 posto više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, i za 1,9 posto više od plana, i to kao rezultat ostvarenja ostalih poslovnih te financijskih prihoda, stoji u danas objavljenom nerevidiranom, nekonsolidiranom financijskom izvješću te kompanije.

Financijski prihodi dosegnuli su 8,1 milijun kuna što je 5,3 milijuna više nego u istom razdoblju prethodne godine

Prihodi od temeljne djelatnosti društva – transporta nafte i skladištenja nafte i naftnih derivata, iznose 81,8 milijun kuna i manji su za 14,7 posto od ostvarenja prethodne godine, te za 16,4 posto od planiranih vrijednosti.

Ukupni rashodi, pak, iznosili su 83,2 milijuna kuna. Povećani su 3,9 milijuna ili 4,9 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Ujedno, za 1,8 posto su manji od planiranih.

Bruto dobit razdoblja, u iznosu od 19,1 milijuna kuna, niža je 10,1 posto od ostvarene dobiti u istom razdoblju prethodne godine, i to zbog manjeg rasta prihoda i povećanja rashoda u odnosu na prošlu godinu.

Iskazana je neto dobit od 15,3 milijuna kuna niža je za 10,04 posto u odnosu na prvo tromjesečje 2011. godine.

U tome razdoblju Janaf je transportirao ukupno 968 tisuća tona nafte, što je 37,4 posto manje od istog razdoblja prethodne

godine i 35,4 posto manje od planiranog obujma transporta.

Jedan od razloga manjeg obujma transporta je remont proizvodnih postrojenja rafinerija inozemnih kupaca, navodi se između ostaloga u tome izvješću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙