FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 26. travnja

ZAGREB, 25. travnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 26. travnja.

ROVINJ - Svečanosti otvorenja konferencije Microsoft WinDays12 nazočit će predsjednika Republike Ivo Josipović koji će se obratiti sudionicima te jedne od najvećih i najvažnijih informatičkih konferencija u Hrvatskoj. Ovogodišnja 12. po redu konferencija, koja se održava od 23. do 27. travnja, okuplja 1.500 sudionika, većinom informacijsko-komunikacijskih stručnjaka iz Hrvatske i svijeta, a uz pregled aktualnosti u svijetu tehnologije analizirat će i hrvatske gospodarske trendove. Konferencija je podijeljena u dva dijela - Technology, koja je u tijeku, te Business koja se otvara u četvrtak, a taj poslovni dio konferencije će kroz završna dva dana obraditi aktualne gospodarske teme i analizirati najnovije trendove u poslovanju. (16,00 sati, dvorana TDR-a) .

ZAGREB - Saborski Odbor za turizam održat će tematsku sjednicu s temom "Prijedlozi i mjere unapređenja nautičkog turizma u Republici Hrvatskoj". Na sjednici će prezentacije održati predstavnici Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske udruge poslodavaca, nakon kojih će se raspravljati o prijedlozima mjera za unapređenje nautičkog turizma. Hrvatska ima 98 luka nautičkog turizma, od čega 61 marina sa 17.059 vezova. Prošle je godine Hrvatsku posjetilo ukupno oko 642 tisuće nautičara. (16,00 sati, Hrvatski sabor, dvorana Josipa Šokčevića).

ZAGREB - Digitalna dividenda ili oslobođeni radiofrekvencijski spektar nastao nakon prelaska s analogne na digitalnu televiziju u Hrvatskoj će se raspodijeliti u drugom dijelu ove godine mobilnim operatorima, što bi u državni proračun po grubim procjenama i bez obzira na model moglo donijeti nekoliko stotina milijuna kuna, ističe u razgovoru za Hinu o digitalnoj dividendi i ulaganjima u sektor elektroničkih komunikacija predsjednik Vijeća Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) Miljenko Krvišek. O modelu i cijeni po kojem će se digitalna dividenda dodijeliti ne odlučuje, kako kaže, HAKOM, već Vlada odnosno resorno ministarstvo, i to tek treba odrediti. Dodjelom digitalne dividende Hrvatska će se pridružiti prvoj trećini europskih zemalja koje su to već učinile te uvode nove, napredne usluge na tom spektru. Područje digitalne dividende operatorima je zanimljivo jer podrazumijeva niže frekvencije od onih koje se sada koriste, lakše prodiru u zatvorene prostore, manje ih smetaju prepreke poput šuma, brda i planina, a veći im je i domet, pa je stoga i izgradnja mreže jeftinija jer je potreban manji broj baznih postaja.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙