FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Splitu o legalizaciji nezakonito izgrađenih zgrada

SPLIT, 25. travnja 2012. (Hina) - Zamjenica ministra graditeljstva i prostornog uređenja Ana Mrak-Taritaš najavila je da bi izmjene i dopune Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama u Hrvatskome saboru mogle biti prihvaćene u lipnju ove godine.

Mislimo da bi se o tom zakonu u lipnju ove godine moglo glasovati u Saboru, rekla je zamjenica ministra Ana Mrak-Taritaš u izjavi novinarima u Splitu, gdje je danas sudjelovala na okruglome stolu o izmjenama i dopunama Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama.

Kako je rekla, okrugli stolovi o izmjenama i dopunama tog zakona bit će završeni do 4. svibnja.

"Sredinom svibnja Ministartvo graditeljstva i prostornog uređenja će prijedlog izmjena i dopuna ovog zakona uputiti vladi, a nakon toga će se zakon uputiti i Saboru", rekla je zamjenica ministra.

Na pitanje zašto se tim zakonom pogoduje onima koji su nelegalno gradili zgrade i zašto im se omogućava legalizacija bez neriješenih vlasničkih odnosa, zamjenica ministra Ana Mrak-Taritaš odgovorila je kako se tim zakonom želi upozoriti te da se "što više sredi stanje u prostoru i da kažemo da je podvučena crta". Po novom zakonu, predviđeno je da se zgrada legalizira nakon uplaćene prve rate naknade za "zadržavanje u prostoru", a naknade će se dalje uplaćivati obročno.

Zamjenica ministra rekla je danas kako će se pokretati ovrhe ako se ne budu plaćale obročne obveze.

"Postoji i varijanta da se zgrade ne legaliziraju i u tom slučaju će se izgubiti cijela nekretnina jer ćemo je rušiti", upozorila je danas zamjenica ministra Ana Mrak-Taritaš.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙