FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gospodarska zona u Antunovcu predana općini

ANTUNOVAC, 25. travnja 2012. (Hina) - U Antunovcu, u blizini Osijeka, danas je održana svečana primopredaja Gospodarske zone Antunovca na upravljanje autunovačkoj općini.

Projekt je realiziran u suradnji s investitorom Antunovac gradnja d.o.o. koji je preuzeo obvezu izgradnje komunalne infrastrukture i privođenja zone njezinoj namjeni.

Gospodarska zona ima 140.000 četvornih metara, a podijeljena je na 45 parcela. U njoj su dosad otvoreni centri dvaju velikih investitora - Perutnine Ptuja i Pipo Čakovca te Crodux plina.

Radovi na izgradnji Gospodarske zone počeli su sredinom 2010., rekao je načelnik antunovačke općine Ivan Anušić. Dodao je da je investitor Antunovac gradnja preuzeo obvezu izgradnje komunalne infrastrukture i privođenja zone njezinoj namjeni te da je tako općina uštedjela više od 15 milijuna kuna poreznih obveznika.

U antunovačkoj općini danas je oko 300 nezaposlenih osoba, a po ocjeni načelnika Anušića, za nekoliko godina otvorit će se do 500 radnih mjesta, što je za mještane iznimno važno.

Primopredaja Gospodarske zone po njegovim je riječima normalan slijed gospodarenja lokalne samouprave i dogovora s investitorom, a odnosi se na vlasništvo i upravljanje komunalnom infrastrukturom lokalnoj samoupravi, dok su parcele koje su kupili pojedini investitori njihovo vlasništvo,

Riječ je o jedinstvenom modelu aktiviranja i ulaganja privatnog kapitala te fiskalnom rasterećenju općine Antunovac, uz zadržavanje svih benefita gospodarskog razvoja općine i šire okolice.

Općina je, naime, zemljište 2010. ponudila na prodaju putem javnog natječaja uz uvjet da se ondje napravi gospodarska zona. Investitor je izgradio komunalnu infrastrukturu, koja po zakonu jedino i može biti u vlasništvu lokalne samouprave, a investitor svoj interes ostvaruje prodavanjem čestica poduzetnicima.

Na svečanoj primopredaji osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić izrazio je zadovoljstvo "odličnim projektom koji će vrlo brzo pokazati svoju opravdanost otvaranjem novih radnih mjesta".

Osječko-baranjska županija financirala je projektnu dokumentaciju s milijun kuna.

(Hina) xvs yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙