FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otkriven vlasnik kontroliranog uzgajališta marihuane

SLAVONSKI BROD, 23. travnja 2012. (Hina) - Brodsko-posavska policija izvijestila je danas na konferenciji za novinare da je na obiteljskom imanju u okolici Slavonskoga Broda otkrila kontrolirano uzgajalište marihuane i da je uhićen 27-godišnji uzgajivač.

Policija je pronašla 60 sadnica marihuane u različitim vegetacijskim stadijima i oko 130 grama sušene marihuane.

Muškarac je policiji od prije poznat po zloporabi droga te je prijavljivan i osuđivan za djela s tim u vezi.

Riječ je o proizvodnji u kontroliranom uvjetima. Za razliku od proizvodnje na otvorenome, na godinu bi iz tog uzgoja mogao dobiti od dvije do tri berbe. U tim uvjetima prva se berba može očekivati u roku od tri do četiri mjeseca. Zaplijenjeni paketići marihuane upućuju na to da je riječ o osobi koja je marihuanu i prodavala te da je u uzgajalištu već bilo proizvodnje. Među zaplijenjenim biljkama ima onih koje su stare oko dva mjeseca, a one mlađe stare su nekoliko tjedana, rekao je Ivica Kovačević, policajac koji je sudjelovao u akciji u kojoj je otkrivena marihuana.

Procjenjuje se da bi uzgajivač iz te proizvodnje s kontroliranom rasvjetom, temperaturom i prihranom na godinu mogao ubrati oko 30 kilograma marihuane kojoj je tržišna cijena oko 15.000 kuna za kilogram. Na ulici je, rečeno je, ona višestruko skuplja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙