FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Islamisti ubili osam osoba na sjeveru Nigerije

KANO, 20. travnja 2012. (Hina/AFP) - Pripadnici islamističke skupine Boko Haram ubili su najmanje osam osoba na sjeveru Nigerije u odvojenim napadima zadnjih dana, objavila je policija u petak.

Napadi su se odvijali u tri grada a najpogođeniji je bio Maiduguri, glavni grad države Borno, na sjeveroistoku zemlje, gdje islamisti imaju svoju bazu.

"Naoružane osobe za koje se sumnjiči da pripadaju skupini Boko Haram ubile su pet osoba u četvrtak u jednoj pekari. Svih pet radilo je u pekari smještenoj u četvrti Polo u Maiduguriju", izjavio je dužnosnik državne policije Borna Bala Hassan.

Dva naoružana muškarca ušla su u trgovinu i otvorila vatru usmrtivši pet muškaraca. Pobjegli su prije dolaska policije, objasnio je on.

U odvojenom incidentu u srijedu carinski službenik ubijen je na tržnici Gamboru, u Maiduguriju, dok je prodavač vode ubijen istog dana u drugoj četvrti, nastavio je Hassan.

U susjednoj državi Yobe policajac je ubijen ispred svoje kuće u Damaturuu, središtu države, kazao je glasnogovornik policije Toyin Gbadegeshin.

"Izgubili smo jednog policajca kojeg su slijedile a potom ubile ispred njegove kuće neidentificirane naoružane osobe", kazao je on, dodajući kako sumnjiči Boko Haram.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙